September

Locatie:
Theater Kleintje Kunst
Kolhornseweg 9
Hilversum

Aanvang:
14:30 uur

Entree:
|€ 18,-

Kaarten: 
reserveren:  theaterkk@gmail.com 

Info:
www.theaterkleintjekunst.nl

Zondagmiddag 4 september 2022

‘Ramses in Vogelvlucht’

“Van alles wat er over mij wordt gezegd, kan ik gelijk het tegendeel beweren: eerlijk, oneerlijk, trouw, ontrouw maar nooit spijt! Ik heb geleefd. En ik hoop dat u dat ook doet!

Om een ode aan het onnavolgbare leven van Ramses Shaffy te kunnen geven is deze voorstelling naar het leven van Ramses ontwikkeld door Fredie Kuiper (zangeres en accordeoniste) en Jorick Jochims (acteur en zanger). Na een succesvol optreden op Oerol hebben zij in de voorbije jaren opgetreden in kleine zalen en huiskamers. Vanuit die gedachte is het programma destijds ook ontstaan.

Voor Fredie speelt Ramses Shaffy een belangrijke rol in haar leven. Op haar eigen wijze: zo dronk ze menig glas met hem en heeft ze veel memorabele ontmoetingen met hem gehad.

Jorick is tijdens zijn opleiding (toneelschool Herman Teirlinck te Antwerpen) in aanraking gekomen met de muziek van Ramses Shaffy, hij was gelijk verkocht! Sindsdien heeft hij Ramses niet meer kunnen loslaten.

MCO - Hilversum

Locatie:
MCO
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Aanvang:
concert 15:00 uur
soundcheck 12:45 uur

Entree:
€ 24,50

Kaarten:
start 15 juni via de site van het Muziekcentrum van de omroep 

Info:
www.vegasstrings.nl

Zondagmiddag 11 september 2022

Marco Bakker in Concert

Vegas Strings Orchestra

gaat weer los en gaat Marco Bakker weer begeleiden, maar niet alleen hem.
Speciale aandacht gaat tijdens dit concert uit naar Jong Talent, één van de pijlers van Vegas Strings Orchestra.  Omdat we zo lang niet konden spelen, want het zijn me de jaartjes wel geweest om ons als orkest overeind te houden, hebben we deze keer niet één maar twee jonge talenten.

Op 11 september (zet hem vast in je agenda) gaat Marco Bakker samen het podium op met de mezzo sopraan Claudia Veltman (19) en de jazz trompettiste Charlie Philips (19).
Beide dames zijn al enige tijd bezig hun muzikale voetafdruk op verschillende podia neer te zetten en deze keer gaat Marco Bakker hen daarin begeleiden onder leiding van onze dirigent Pieter van den Dolder.
En we gaan nog veel verder want ook het koor Fun4all gaat ‘in concert’ met Marco in onder anderen een prachtige song van John Denver.
U bent hierbij van harte welkom maar u kunt het nog wat spannender voor uzelf maken want u gaan u de mogelijkheid geven een ‘kijkje in de keuken’ te komen nemen.

Wat houdt dat in?
Voor €5,- bovenop de toegangsprijs van €24,50 kunt u de klankrepetitie vooraf meemaken.
U maakt dan de laatste voorbereidingen mee voordat we allemaal in ons ‘pakkie deftig’ voor u gaan optreden. Misschien ziet u zelfs al wat spanning ontstaan of bent u getuige van ‘ een slechte generale is een goed concert’. Wie zal het zeggen?
(Het is niet mogelijk alleen de klankrepetitie bij te wonen)

Gaan we elkaar weer ontmoeten?
Spant - Bussum

Locatie:
Het Spant
Doctor Abraham Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum

Aanvang:
1e voorstelling 14:00 uur
2e voorstelling 16:00 uur

Entree:
€ 7,50. Wacht niet te lang want op = op. 

Kaarten: 
Ze zijn te bestellen en te betalen via:
tickets@toonkunstbussum.nl

Zondagmiddag 18 september 2022

Kinderconcert - Repelsteeltje, Niemand weet, niemand weet.........

Kom op 18 september kijken en luisteren naar het Kinderconcert, een muzikale vertelling van het sprookje Repelsteeltje, op muziek gezet door Arie van Hoek en live gespeeld door het orkest van Toonkunst Bussum onder leiding van dirigent Yiorgo Moutsiaras

Na afloop mogen de kinderen de instrumenten van dichtbij bekijken en ook proberen te bespelen.

Een opportunistische molenaar met een mooie dochter, een hebberige koning, een wonderlijk mannetje en een grote vraag: wie komt eigenlijk zijn/haar beloftes na?
Louise neemt ons als verteller mee langs de getekende beelden met ondersteuning van de muziek. Het verhaal van de gebroeders Grimm is geschikt voor zowel oud als jong vanaf 4 jaar.

De_Kapel

Locatie:
De Kapel
’s Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
15:30 uur

Entree:
€ 15,- met consumptie na afloop, kinderen hebben gratis toegang.

Kaarten: 
Reserveren via:
koster@dekapel.nu
of a/d zaal
à contant (geen pin aanwezig)

Info:
www.dekapel.nu
www.muziekerije.nl

Zaterdagmiddag 24 september 2022

"Fenêtre sur le jardin"

Tsjechische muziek van o.a. Bohuslav Martinů, Jaroslav Kvapil, Janáček en Josef Suk, verwoord in gedichten door Servaas Jansen.

Ksenia Kouzmenko wordt internationaal geroemd voor haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel en is zeer geliefd als kamermuziekpartner.

Ksenia Kouzmenko werd geboren in Minsk, Belarus, als dochter van een pianistenechtpaar. Ze studeerde aan het Nationaal Muziek College te Minsk bij Vladimir Zaretski en Grigori Sjersjevski, de voormalige pianodocent van haar vader. Op twaalfjarige leeftijd debuteerde ze als soliste met orkest. De jaren daarop speelde ze pianoconcerto’s van Beethoven en Rachmaninov. Ze studeerde af cum laude, met gouden medaille. Ksenia vervolgde haar pianostudie aan de Nationale Muziekakademie bij Igor Olovnikov, waar ze, eveneens cum laude, haar master degree haalde als concertpianist, docent, en in pianobegeleiding en kamermuziek.

In 1995 kwam ze met een internationale studiebeurs naar Nederland voor een post-graduate studie bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ksenia ontving in 1997 en 1998 een beurs van de Yuri Egorov Foundation. Ze volgde vele masterclasses bij o.a. Abbey Simon, György Sándor, Vazha Chachava, Lazar Berman, György Kurtág, Earl Wild, Charles Rosen, Karl-Heinz Kammerling, Ivan Moravec en naam deel aan de Bach-interpretatiecursussen bij professor Walter Blankenheim. In 1997 werd ze uitgenodigd om als fellow-student deel te nemen aan het Zomerfestival in Tanglewood (V.S.).

Ksenia ontving internationale prijzen voor pianobegeleiding. Als soliste won ze de tweede prijs en de publieksprijs van het internationale Tromp Muziek Concours te Eindhoven, en de derde prijs op de Rencontres Musicales de Gaillard, Frankrijk.

Zij speelde o.a. met het Nationaal Symfonieorkest van Belarus, het Zeeuws Orkest, het Brabants Orkest, het Collegium Instrumentale Brugense, het Valeriusensemble en het Nederlands Blazersensemble. Ze soleerde in het Kurtágproject van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Reinbert de Leeuw. In 2004 speelde ze, op aanbeveling van György Kurtág zelf, zijn “…quasi una fantasia…” met het Orchestra della Svizzerra italiana, onder de directie van Olivier Cuendet, tijdens het Luganofestival. Ksenia maakte opnames voor de Nationale Omroep van Belarus, de Nederlandse televisie, de BRT, Classic FM, de Concertzender en Radio 4.

Ze treedt op in Duitsland (Beethovenfestival in Bonn), Engeland, Zwitserland, België (Festival van Vlaanderen), Italië, Slovenië, (Tartinifestival), Griekenland, Spanje (festival “Semana de Musica Caja Astur”), Rusland (Hermitage, St. Petersburg), en door heel Nederland. Sinds 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Ksenia Kouzmenko speelt soloconcerten en kamermuziek in alle mogelijke bezettingen. In ruim 30 jaar heeft ze een enorm rijk repertoire opgebouwd, van Bach tot Kurtág. Ze zoekt continu naar nieuwe composities en maakt graag ongewone, inspirerende programma’s. Zo zijn er een aantal projecten ontstaan met Tsjechische muziek, met o.a. wereldpremières van een aantal stukken uit de XXste eeuw. Ook heeft ze zich verdiept in het bespelen van de XIXde-eeuwse Érard-vleugel met zijn bijzondere klankeigenschappen.

Locatie:
Raadhuis
Dudokpark 1
Hilversum

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 18,-
Jongeren t/m 25 € 10,-

Kaarten: 
www.raadhuisconcerten.nl/kaartverkoop/
of a/d zaal

Info:
www.raadhuisconcerten.nl

Dinsdagavond 27 september 2022

Katharine Dain & Sam Armstrong

De jonge Amerikaans-Nederlandse sopraan Katharine Dain en pianist Sam Armstrong

Katharine Dain, foto: Evelien van Rijn


– samen goed voor een Edison! – bijten de spits af van een nieuw seizoen Raadhuisconcerten. Op het programma onder andere het prachtige Clairières dans le ciel van de Franse componiste Lili Boulanger.