December

Locatie:
Grote Kerk
Kerkbrink / Hilversum

Aanvang:
16;00  uur

Entree:
€ 10,-
Kinderen hebben gratis toegang

Kaarten: 
https://www.toonkunsthilversum.nl/aktueel-informatief/concertagenda/kerst-deels-meezing-concert/individual-registration

Info:
www.toonkunsthilversum.nl

Zaterdagmiddag 9 december 2023

Kerstliederen in de Grote Kerk

Toonkunstkoor Hilversum zingt Christmas Carols

Op zaterdagmiddag 9 december om 16 uur brengt Toonkunstkoor Hilversum een programma met Christmas Carols in de Grote Kerk aan de Kerkbrink te Hilversum. Het publiek kan dan vast even proeven aan de kerstsfeer en is van harte welkom om mee te zingen of te neuriën.  

Een aantal liederen zal het publiek zeker bekend in de oren klinken, zoals O come all ye faithful, Hark the Heralds Angels Sing en Joy to the world.

Al zijn de kerstliederen die Toonkunstkoor Hilversum ten gehore brengt strikt genomen niet allemaal Engelse Carols, ze horen zeker thuis in het rijtje met meest populaire kerstmuziek. De titels van de liederen zijn misschien niet altijd bekend, de meeste melodieën zijn dat ongetwijfeld wel. Ze nodigen dan ook uit om gezellig mee te doen. Zo hoopt het koor het publiek een sfeervol kerstconcert te kunnen geven. Even tot rust komen, genieten van de fraaie muziek en wie weet zelfs meezingen.

Toonkunstkoor Hilversum staat onder de bezielende leiding van dirigent
Nico Philipp Hovius.

Locatie:
De Kapel
’s Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
15:30 uur
Zaal open om 015:00 uur

Entree:
€15,- incl. een drankje na afloop. 
Kinderen hebben gratis toegang
Betaling uitsluitend contant, er is géén pin

Kaarten: 
Kaarten aan de zaal of reserveren via:
koster@dekapel.nu

Info:
www.dekapel.nu

Zaterdagmiddag 16 december 2023

Kapelconcert Klarinet & Piano

Ischico Velzel is een jonge pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Zij richt zich voornamelijk op avontuurlijk pianorepertoire en won de Lamond Prize. Ischico vindt haar eigen stem in het leggen van verbindingen tussen klassieke muziek en andere genres en disciplines.

Cathal Killeen speelde met alle grote orkesten in Schotland en won daarnaast de Dunbar Gerber award voor kamermuziek en de juryprijs bij Irish Freemason’s Young Musician of the Year.

Samen voeren ze een programma uit met contrasterende werken, van neoclassicistische Poulenc tot neo-romantische Castelnuovo-Tedesco. Het duo heeft elkaar in Glasgow ontmoet, waar zij beiden hun Master of Music afrondden.

Behalve van de reeds genoemde componisten worden er ook werken uitgevoerd van Kovacs, Yuste, Albéniz en Francaix en het plan is dat de toegift een Kerst tintje zal hebben.

 

 

Parkeren kan gratis op de ’s Gravelandseweg in de berm en in de eerste zijstraat rechts, de Wisseloordlaan op straat en niet in de berm

Locatie:
Sint Jansbasiliek
Brink 31 – Laren

Aanvang:
14:00 uur

Entree:
Gratis, na afloop is er een deurcollecte

Dinsdagmiddag 26 december 2023 - 2e Kerstdag

Kerstconcert Sint Jansschola in Sint Jansbasiliek

We verheugen ons erop dat wij u ook dit jaar weer kunnen en mogen uitnodigen voor het Kerstconcert van de Sint Jansschola Laren. Het behoeft geen betoog: elk jaar genieten er enkele honderden mensen van dit concert. We mogen wel zeggen dat we ook dit jaar weer iets moois voor u in petto hebben: een afwisselend en inspirerend programma met traditionele en ook minder bekende kerstmuziek met o.a. muziek van Brixi, Willcocks, Joubert, Poulenc Gregoriaans, Rutter …….. Kortom, een mooie afsluiting van de Kerstdagen.

Het geheel staat onder leiding van Bas Groenewoud, die op zijn eigen wijze de jarenlange traditie voortzet. Cees van der Poel zal de ca. 30 zangers van de Sint Jansschola op orgel  begeleiden.

U bent van harte uitgenodigd voor dit concert.