November

Locatie:
MCO
Heuvellaan 33
1217 JL Hilversum

Aanvang:
20:00 uur

Entree:
€ 27.50
Jongeren tot 18 jaar betalen € 15.

Kaarten: 
Kaarten kunnen worden besteld via
de website van het MCO

Info:
de website van het koor

Zaterdagavond 12 november 2022

Feestelijk jubileumconcert Toonkunstkoor Hilversum

Het zal inmiddels niet veel mensen meer zijn ontgaan. Toonkunstkoor Hilversum bestaat dit jaar 140 jaar. Een jubileum wat  eerder dit jaar al werd gevierd  met een gratis feestelijk concert in “Stadstuin De Hof”, dat door heel veel bezoekers werd bezocht. Het werd een mooi zomers feest in de prachtige Hof, een jubileum van 140 jaar zeker waardig.

Een koor met zo’n respectabele leeftijd heeft al die jaren al heel wat meegemaakt en verschillende stormen doorstaan, zoals recent nog de corona-epidemie. Er is vast heel veel veranderd gedurende de jaren maar wat is gebleven en ook altijd bovenaan zal blijven staan is de liefde voor de muziek, het plezier om samen te zingen, het streven naar kwaliteit passend bij het koor en toe te werken naar een mooi concert voor het publiek. Het jubileumjaar zal worden afgesloten met een feestelijk jubileumconcert op 12 november a.s. in het MCO te Hilversum.  Aanvang 20.00 uur. Voor de pauze brengt het koor de Krönungsmesse van Wolfgang Amadeus Mozart, zo genoemd omdat het werk is gebruikt tijdens de kroning van keizer Leopold II tot koning van Bohemen in Praag.
Het tweede deel van de avond  zingt het koor een compositie van de eigen dirigent Nico Philipp Hovius, een werk destijds speciaal gecomponeerd voor het 120-jarig lustrum, zeer de moeite waard en geschikt om tijdens dit jubileum nogmaals uit te voeren.  “Il Cantico del Sole” is gecomponeerd op de tekst van het befaamde “Zonnelied” van Franciscus van Assisi.

Aan deze uitvoering wordt meegewerkt door Arleen van Wijland sopraan, Anne-Marieke Evers alt, Arco Mandemaker tenor en Bram Trouwborst bas. Het Dordrechts Kamerorkest en Henk van Zonneveld continuo staan garant voor de instrumentele begeleiding. Het geheel staat onder de immer inspirerende leiding van dirigent Nico Philipp Hovius.

De_Kapel

Locatie:
De Kapel
’s Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
15:30 uur

Entree:
€ 15,- met consumptie na afloop, kinderen hebben gratis toegang.

Kaarten: 
Reserveren via:
koster@dekapel.nu
of a/d zaal
à contant (geen pin aanwezig

Info:
www.dekapel.nu
www.muziekerije.nl

Zaterdagmiddag 26 november 2022

Pianorecital Maxime Snaterse

werken van Brahms, Debussy en Rachmaninov

Op elfjarige leeftijd won zij de eerste prijs bij Jong Muziektalent Regionaal.  Zij kreeg tweemaal de tweede prijs bij de Regionale Finale van het Prinses Christina Concours Oost (2012 en 2014), de derde prijs bij het Steinway Pianoconcours en naar aanleiding daarvan, in de rubriek Jong Talent, een artikel in het muziekblad Pianowereld. Verder was zij een van de genomineerden voor de Vrienden Cultuur Prijs in Tilburg (2014) en vertegenwoordigde zij het ArtEZ Conservatorium tijdens het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2017). Andere concoursen waar zij aan meedeed waren de Rotterdamse Pianodriedaagse (eervolle vermelding, 2008), YPF Pianoconcours (2010, 2013 & 2019), International Piano Competition for Young Musicians (2012), de International Hans von Bülow Piano Competition (2018) en Concours International André Dumortier (2018), Dutch Classical Talent (halve finale, 2019).

Maxime heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Pascal Devoyon, David Kuyken, Marien van Nieukerken, Willem Brons, Juris Zvikovs, Håkon Austbø, Massimo Cottica en het Osiris Trio. Daarnaast heeft zij op diverse plekken opgetreden, onder andere in de Kleine Zaal van het Concertgebouw AmsterdamMuziekgebouw aan ’t IJ AmsterdamMusis Sacrum Arnhem en Muziekcentrum Enschede. Ook heeft zij verschillende liveoptredens gegeven op de radio, waaronder bij Radio 4 (SpiegelzaalOpiumPodium, Muziekwijzer, Muziekfrabiek). In 2015 trad Maxime op in Griekenland, in de Megaron Concert Hall (Thessaloniki) en voor de Nederlandse Ambassade (Athene) op uitnodiging van het Prinses Christina Concours. In 2017 heeft ze als solist met het ArtEZ Symfonieorkest o.l.v. Joost Smeets opgetreden in De Spiegel Zwolle en Muziekcentrum Enschede. Over dit orkestproject is een speciale documentaire gemaakt.

Naast het spelen met orkest heeft Maxime in verschillende ensembles gespeeld, waaronder pianotrio’s en duo’s met zang, klarinet, cello, saxofoon en piano. In 2018 won zij met haar Majorah Trio de eerste prijs en publieksprijs tijdens de ArtEZ Chamber Music Sessions, en met haar liedduo de SCANDO Vocallis Liedprijs (eerste prijs) tijdens het Vocallis Festival. Verder heeft ze meegedaan aan het Orlando Festival (2012), de Internationale Mozarteum Sommerakademie Salzburg (2016 & 2019), de International Holland Music Sessions in Bergen (2018) en de Summer Campus Rostock (2019). Zij gaf tijdens deze zomercursussen verschillende concerten en ontving masterclasses van Andrea Lucchesini, Claudius Tanski, Bernd Goetzke en Lars Vogt. In 2017-2018 maakte ze deel uit van de Jonge Meesters Wilp, een initiatief die jonge getalenteerde musici de mogelijkheid geeft concerten te verzorgen en helpt bij het ontwikkelen tot cultureel ondernemer. Maxime staat daarnaast ook open voor samenwerkingen met andere kunstdisciplines; zo heeft zij in augustus 2020 in samenwerking met het Nieuw Utrechts Toneel de voorstelling Graven gespeeld samen met acteur Greg Nottrot.  

Maxime is actief, leergierig en heeft brede interesses. Zo heeft zij in het jaar 2015-2016 naast haar bachelor het ArtEZ Honours Programme gevolgd en was zij projectmedewerkster bij het Britten Concours. Naast haar muzikale studies en activiteiten begon Maxime in 2016-2017 met haar bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente (2019 afgestudeerd) en in 2020 heeft zij vervolgens haar Master Business Administration cum laude afgerond.