Oktober

Locatie:
Paaskerk
Oude Utrechtseweg 4a  Baarn

Aanvang:
19:30 uur

Entree:
Gratis

Info:
www.bachcantorijbaarn.nl

 

Zondagavond 2 0ktober 2022

Cantatedienst in de Paaskerk

BWV 23, slotkoraal Christe, du Lamm Gottes (1723)
BWV 169, Gott soll allein mein Herze haben (1726)
altsolo cantate

voorganger: Christine van den End

Tim Braithwaite + luit

Tim Braithwaite – altus

dirigent: Patrick Pranger

Locatie:
Vermeulen Art Gallery
De Zodde 20
1231 MB Loosdrecht

Aanvang:
15:00 uur

Entree:
€ 25,-

Kaarten: 
Reserveren op
info@vermeulenart.nl
of 035 5821730

Info:
www.vermeulenart.nl

 

zondagmiddag 2 oktober 2022

Galerieconcert

Programma pianoconcert

Chopin – Ballade no.1 in G klein, op. 23
(1810-1849)                

Rachmaninov – Prélude no. 5 in G groot, op. 32
(1873-1943)

Faué – Impromptu no. 2 in F. klein, op. 31
(1845-1924)

Liszt  – “La Leggierezza”uit “Trois Études de Concert”, S. 144
(1811-1886)               

Ravel – La Valse
(1875-1937)

fotograaf Merlijn Doomernk

Het is ons gelukt om de beroemde jonge pianiste Yang Yang Cai bereid te vinden om in de galerie te komen spelen. Yang Yang is regelmatig winnaar van pianoconcoursen. Kortgeleden nog in Israël waar zij de beste was van 40 jonge internationale pianisten.                                                                                                                               Dit concert wordt gecombineerd met een expositie van aquarellen gemaakt door Yang Yang Cai.

Voor de intimiteit van dit prachtige pianospel vragen wij maar 30 gasten wat echter betekent dat de kaartprijs deze keer € 25.– is. Gezien het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk.

Wij hopen dat u zondagmiddag 2 oktober komt.

 

Locatie:
Morgenster Kerk
Seinstraat 2
1223 DA Hilversum

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 20,-
€ 10,- kinderen (t/m 12 jaar) of CJP-pas

Kaarten:
www.klassiekemuziek.nl/e/16319/tickets

Info:
www.seinconcerten.nl

Vrijdagavond 7 oktober 2022

Jazzmeester en blokfluitvedette vinden elkaar in Bach.

Twee tegendraadse en virtuoze musici: blokfluitist

(foto: Jelmer de Haas)


Erik Bosgraaf en cellist en componist Ernst Reijseger spelen een op Bach geïnspireerd programma. 

Cellist Ernst Reijseger en blokfluitist Erik Bosgraaf hebben elkaar ooit ontmoet als buren in Hilversum. Inmiddels woont Erik in Keulen maar de muzikale en gastronomische vriendschap die is ontstaan heeft geleid tot Duo Theoretically Blonde, een geuzennaam onder welke de twee kale virtuozen die beide met hun spel de hele wereld rondreizen. Ze vinden elkaar in improvisaties, nieuwe composities én in de eeuwenoude muziek van Johann Sebastian Bach die als een rode draad door dit programma loopt. 

De_Kapel

Locatie:
De Kapel
’s Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
15:30 uur

Entree:
€ 15,- met consumptie na afloop, kinderen hebben gratis toegang.

Kaarten: 
Reserveren via:
koster@dekapel.nu
of a/d zaal
à contant (geen pin aanwezig)

Info:
www.dekapel.nu
www.muziekerije.nl

Zaterdagmiddag 29 oktober 2022

Kapelconcert Cello & Piano

Ephraim van IJzerlooij           –           cello
Paul de Boer                              –           piano

Programma

Schumann– Fünf Stücke im Volkston op. 102
Manuel de Falla– Nana uit Siete Canciones Populares Espagnolas
Ephraim van IJzerlooij– Sur le nom de Bach
J.S. Bach– Sarabande uit 1e cellosuite in G BWV1007
Brahms– uit cellosonate op. 38 II Allegretto quasi menuetto
Alexander Skriabin– Romance
I. Tschaikovsky– Nocturne op. 19 no.4
Rachmaninov- Ne poi, crasavitsa, pri mne op. 4 no. 4 –        Vocalise op. 34 no.14
E. Bloch– Prayer
van Goens– Scherzo op. 12 no. 2

 

Ephraim van IJzerlooij (1983) is allround cellist, componist en dichter. Zijn eindexamen Master of Music aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag is gewaardeerd met een 9, met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel.

Ephraim volgde masterclasses bij Vladimir Perlin, Bernard Greenhouse, Menahem Pressler, Natalia Gutman, Yo Yo Ma, Shmuel Ashkenasi. Ephraim is een toegewijd kamermusicus; hij vormt het Duo Con Fuoco met violist Bob van der Ent. Daarnaast werkt hij samen met pianist en componist Imke Jelle van Dam. In 2018 hebben zij een CD “Muzikale Verhalen” opgenomen met eigen composities. Naast het cellospelen schrijft Ephraim ook gedichten. In 2015 is er een bundel van hem (De Klank Van Stilte) uitgeven door boekscout.nl.

Ephraim is Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2006 werkte hij samen met componiste Sofia Gubaidulina aan de uitvoering van haar “Am Rande des Abgrunds”, onder meer tijdens de Cellobiënnale Amsterdam.

Ephraim heeft zich ook als cellodocent ontwikkeld. Hij heeft zich in 2014 aangesloten bij het muziekdocentennetwerk: vivaldimusiclessons.nl

Ephraim speelt op een cello gebouwd door Daniel Roye, 2004 te Amsterdam. Hij heeft dit instrument in 2013 aangeschaft met steun van het SEM fonds.

Paul de Boer studeerde piano bij Neville Schäfer en later bij Fania Chapiro aan de Muziek Pedagogische Academie in Hilversum. Hij specialiseerde zich in het werken met zangers, als pianist/begeleider en als dirigent.

Pianist

Als pianist concerteert hij zowel solistisch als in verschillende kamermuziekcombinaties. Momenteel treedt hij regelmatig op in België met programma’s rond de muziek van Walter Vilain . En in Nederland  met de Argentijnse violiste Andrea Bentivoglio (La Promesa). Hij wordt geroemd om zijn heldere techniek in combinatie met een fraai touché.

Koordirigent

In de jaren 80 gaf Paul de Boer met zijn eigen professionele vocaal ensemble Dutch Baltica vele concerten in West-Europa, de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie.

Met zijn amateurkoren Tegenlicht (Amsterdam) en Pur Sang (Hilversum) voert hij regelmatig originele programma’s uit met vooral hedendaagse muziek.

Componist

Paul de Boer componeert voornamelijk vocale werken. Vele daarvan worden regelmatig uitgevoerd door zijn koren. Voor zijn koorstuk ‘Zomernacht�?ontving hij een eerste prijs in een compositiewedstrijd van ‘Harmonia.�?lt;br />

Paul de Boer is als kerkmusicus verbonden aan de Antonius van Padua-kerk te Kortenhoef, waarvoor hij ook regelmatig composities schrijft.

Jagthuis Nederhorst den Berg

Locatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88
1394 AM Nederhorst den Berg

Aanvang:
15:30 uur

Entree:
€ 20,- onder de 25 jr. € 10,-

Kaarten: 
Reserveren via: www. jagthuis.nl
of  losse verkoop a/d zaal

Info:
www.jagthuis.nl

Zondagmiddag 30 oktober 2022

"ROMEO en JULIA - een hedendaags sprookje in drie bedrijven"

Frank Brakkee – altviool en viola d’amore
Monique van de Ven – piano

1e Bedrijf Edvard Grieg – Morgenstimmung, uit Peer Gynt Robert Schumann – Märchenbilder, deel 2, 3 en 4 Sergei Prokofiev – Romeo & Julia

2e Bedrijf Edward Elgar – Chanson de nuit Claude Debussy – Les Cloches George Gershwin – Walking the dog Claude Debussy – Romance

3e Bedrijf Claude Debussy – Mandoline Gabriel Fauré – Après un Rêve Manuel De Falla – uit Siete Canciones Populares Españolas

Monique van de Ven is een getalenteerd en avontuurlijk musicus. Zij studeerde aan het Conservatorium in Utrecht voor pianodocent, uitvoerend musicus en kamermusicus. Begonnen als privédocent en later werkzaam als muziekschooldocent, ontwikkelde zij naast de gebruikelijke methodes een eigen auditieve methode. Tegenwoordig is zij onder andere pianodocent bij Opus 3 (Dokkum).

Frank Brakkee is een vooraanstaand en veelzijdig altviolist. Sinds 1992 is hij solo altist bij het Radio Filharmonisch Orkest en hij was jarenlang eerste altist bij het Nieuw Ensemble. Hij is een veelgevraagd kamermuziekspeler: hij speelt vast of als gast in het Ruysdael Kwartet, Mondriaan Kwartet, Franciscus Kwartet, Osiris Trio en het ROctet. Ook is hij de altist van kamerorkest Ludwig en het Tim Kliphuis Sextet. Solorecitals geeft Frank Brakkee met Monique van de Ven.