Januari

De_Kapel

Locatie:
De Kapel
’s Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
15:30 uur

Entree:
€ 15,- met consumptie na afloop, kinderen hebben gratis toegang.

Kaarten: 
Reserveren via:
koster@dekapel.nu
of a/d zaal
à contant (geen pin aanwezig

Info:
www.dekapel.nu
www.muziekerije.nl

Zaterdagmiddag 7 januari 2023

Kapelconcert - Van Gogh Trio

Programma 

Robert Schumann (1810-1856)
   uit Fantasiestücke op. 88 – Romance en Humoresque
Franz Schubert (1797-1828)
   Pianotrio no.2 op. 100

Van Gogh Trio

Vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh, ontstond het trio in Amsterdam als samenwerking tussen hechte vrienden en veelbelovende musici Enzo Kok (viool), Charlotte Brussee (cello) en Maxim Heijmerink (piano). Hun vriendschap in combinatie met hun gemeenschappelijke achtergrond -zo zijn zij alle drie prijswinnaar van het Prinses Christina Concours- maakte dat zij voor het eerst samen speelden op het Conservatorium van Amsterdam. Niet lang daarna maakte het trio een succesvol debuut op nationale televisie bij het programma Podium Witteman. Uitnodigingen voor optredens door het hele land, waaronder bij het Grachtenfestival, en bij Radio 4 volgden snel. Ook werden zij door het programma teruggevraagd om op de speciale “Podium Witteman Masterclass” te komen spelen. Deze masterclass van stervioliste Isabelle van Keulen werd wederom uitgezonden op NPO2. Daarnaast namen zij op persoonlijk verzoek van meestercellist Dmitry Ferschtman deel aan de internationaal gerenommeerde Masterclass Apeldoorn, waar zij naast van de cellist zelf, kamermuzieklessen ontvingen van pianiste Nino Gvetadze en violist Philippe Graffin.

                                                          Enzo Kok – Viool

Enzo Kok  (14 augustus 2002), geboren en getogen in Kerkrade, wilde al sinds dat hij praten kon viool spelen. Op zijn zesde verjaardag kreeg hij zijn eerste vioolles van Ingrid Holleman op muziekschool SMK Kerkrade. Van 2011 tot 2016 zat hij in de talentklas van de muziekschool. Vanaf 2016 vervolgde hij zijn vioollessen op de Sweelinck Academie, Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson. Sinds september 2019 volgt hij zijn bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Eliot Lawson en Ilya Grubert.
In 2015 stond hij in de finale van RTL 4 programma Superkids. Een jaar later werd hij 2 e bij Superkids Germany op SAT 1. In 2017 stond hij in de halve finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. In de zomer van 2017 won hij de Labberté-Hoedemakers Award tijdens het Peter de Grote Festival inGroningen. In januari 2018 was hij finalist bij het Nederlands Vioolconcours categorie Davina van Wely (14 t/m 17 jaar). In mei 2019 behaalde hij de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Enzo verzorgt maandelijks meerdere concerten in binnen- en buitenland.
Enzo heeft masterclasses gevolgd bij Ernö Olah, Jan Repko, Vera Beths, Bas Wiegers, Theodora Geraets, Simone Lamsma, Peter Brunt en Daniel Rowland.
Enzo bespeelt een viool van Carlo Antonio Testore uit 1707, ter beschikking gesteld door het Conservatorium van Amsterdam.

                                        Charlotte Brussee-  Cello

 Charlotte Brussee (1999) begon haar cellolessen op zevenjarige leeftijd op de muziekschool van Amersfoort. In 2014 werd ze toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, en werd ze aangenomen als eerste celliste in de Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek. Aan dit conservatorium had ze les van onder andere Monique Bartels, Gideon den Herder en Maarten Mostert, en inmiddels van Michael Stirling in het derde jaar van de Bachelor opleiding.
Charlotte volgde lessen en masterclasses bij onder andere Charles Watt, Pieter Wispelwey, Jérôme Pernóo, Gregor Horsch, Dmitri Ferschtmann, Stanimir Todorov en (leden van) onder andere het Ragazze, Rubens, Danel, Emerson en Ysaye strijkkwartet. Ze soleerde meermaals met orkesten en speelde samen met Rosanne Philippens, Henk Rubingh, Candida Thompson, Charles Watt en Nadia Wijzenbeek. Daarnaast was ze prijswinnaar op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours, het Britten Celloconcours en het Prinses Christina Concours. Haar muzikale activiteiten brachten haar in concertzalen door heel Nederland (bijvoorbeeld TivoliVredenburg Utrecht, het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam) en naar het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Zwitserland. Als actief en gepassioneerd kamermusicus maakt zij deel uit van het Van Gogh Trio en was ze van 2020 tot 2021 aanvoerder van de celli van het Ricciotti Ensemble.
Charlotte bespeelt met veel genoegen een prachtige anonieme cello uit 1830 en een Grütter-strijkstok uit 2003, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

                                      Maxim Heijmerink – Piano

 Maxim Heijmerink (2000) begon als elfjarige met pianoles en wist toen al heel snel dat het zijn grote droom is om als concertpianist en componist mensen met zijn muziek te raken. Hij won prijzen bij de ‘Jeugdtalentenjacht van het Concertgebouw’ (2012), het ‘Peter de Grote Festival’ (2014, 2015) en de Tel Chai International Piano Masterclasses (Israël, 2018). Twee keer won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2017, 2018). In 2019 werd hij laureaat van de “Classic Young Masters”. Maxim’s publieke debuut in de kamermuziek was in 2014 met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Vanaf 2015 tot 2018 is Mila Baslawskaja zijn docente aan de Sweelinck Academie. Nu studeert hij bij Frank van de Laar aan het conservatorium van Amsterdam.
Maxim‘s eigen compositie voor symfonie-orkest, koor en piano heeft hij uitgevoerd in Ahoy, Rotterdam, 2018. Ook voerde hij onder leiding van dirigent Jules van Hessen eigen composities voor piano en kamerorkest uit in het Concertgebouw in 2017 en 2018.
In 2019 ging Maxim op Amerika-Canada tournee en voor een pianoconcert met kamerorkest naar Berlijn. Masterclasses volgde hij oa. bij Dmirti Bashkirov, Emanuel Krasovsky, Tatiana Zeligman, Nikolai Demidenko, Boris Berman en Jacques Rouvier.

Jagthuis Nederhorst den Berg

Locatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88, 1394 AM Nederhorst Den Berg

Aanvang:
20:15 uur

Entree: 20 euro (tot 25 jaar 10 euro).

Kaarten:
Reserveren via de website www.jagthuis.nl
per email via stal@jagthuis.nl
of telefonisch 0294-252609.

Info:
www.jagthuis.nl

Vrijdagavond 13 januari 2023

Pianotalent Yang Yang Cai in het Jagthuis

Yang Yang Cai

Met een heerlijk piano-programma presenteert Yang Yang Cai zich begin januari in het Jagthuis. Dat doet zijvoordat ze eind van de maand in TivoliVredenburg bij het talenttraject  ‘AvroTros Klassiek presenteert!’ zal optreden. Yang Yang Cai (1998) is één van de grootste pianotalenten van haar generatie. Ze heeft inmiddels verscheidene prijzen op haar naam staan: eerste prijs op het Steinway Piano Concours en op het internationale Young Pianist Foundation (YPF) Concours. In 2019 is Yang Yang uitgeroepen tot de grote winnaar van de prestigieuze Grand Prix Youri Egorov in de internationale YPF Piano Competition. Ze had les van Jan Wijn en studeert nu aan de fameuze Imola Piano Academy bij Enrico Pace. In het Jagthuis speelt Yang Yang van Franz Liszt de Drie Concertetudes en Apparations en van Chopin diens eerste Ballade. Ze sluit haar programma af met Debussy’s Images (eerste boek) en de Wals van Maurice Ravel. We gunnen Yang Yang op vrijdag de dertiende een warm publiek!

Programma

Franz Liszt (1811-1886) – Trois Études de concert, S.144 (1845-9)
Franz Liszt – Apparitions, S.155 (1834)
Frederic Chopin (1810-1849) – Ballade nr 1 in g, op. 23 (1835)
Claude Debussy (1862-1918) – Images Livre I (1905)
Maurice Ravel (1875-1937) – La Valse (1920)

Paaskerk Baarn

Locatie:
Paaskerk
Oude Utrechtseweg 4A
3743 KN Baarn

Aanvang:
19:30 uur

Entree:
Vrij, collecte na afloop

Info:
www.bachcantorijbaarn.nl

Zondagavond 15 januari 2023

Cantatedienst

Tijdens de cantatedienst voert de Bach Cantorij Baarn onder leiding van Wouter Verhage
o.a. cantate BWV 153, Schau, lieber Gott, wie meine Feind (1724) uit.
Solisten zijn Anne-Marieke Evers (mezzo), Erik Janse (tenor) en Marijn Zwitserlood (bas)


                                                                                   Anne-Marieke Evers

M-Mediagebouw

Locatie:
M-Mediagebouw
‘s-Gravelandseweg 80
1217 EW Hilversum

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 18,- jongeren t/m 25 jr. € 10,-

Info:
www.raadhuisconcerten.nl

Dinsdagavond 24 januari 2023

Raadhuisconcert in het in het Mediagebouw

Ze werden bekend door hun optredens in Podium Witteman. Vanavond speelt Fuse voor ons een spiksplinternieuw programma.

                                                                 Fuse

morgensterkerk Hilversum

Locatie:|
Morgensterkerk
Seinstraat 2
1223 DA Hilversum

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
20,-
kinderen (t/m 12 jaar) of CJP-pas

Info:
www.seinconcerten.nl

vrijdagavond 27 januari 2023

Seinconcert met Ronald Brautigam

Programma
W.A. Mozart Sonate nr. 7 in C, KV 309
L. van Beethoven Sonate nr. 21 in C, Op. 53 ‘Waldstein’
L. van Beethoven 32 Variaties in c kl.t. WoO 80
F. Schubert Sonate in c kl.t. D. 958

Ronald Brautigam is een veelgevraagd(foto: Marco Borggreve) pianistmet een internationale carrière. Hij geeft solorecitals en treedt overal ter wereld op met vooraanstaande orkesten. Naast pianist is Ronald Brautigam vooral bekend als een van de belangrijkste fortepianisten van zijn tijd. De internationale waardering is groot voor zijn registratie op historische instrumenten van alle solowerken van Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven. Brautigam is tevens een enthousiast kamermusicus. Hij vormt duo’s met violiste Isabelle van Keulen en pianist Melvyn Tan.

                                                                 Ronald Brautigam – Fortepiano                                                                                                                                                                              (foto: Marco Borggreve)

Locatie:
Vermeulen Art Gallery
De Zodde 20, 1231 MB Loosdrecht

Aanvang:
15:00 uur

Entree:
€ 25,-

Kaarten: 
Reserveren: info@vermeulenart.nl
of 035-5821730 

Info:
www.vermeulenart.nl

Zondagmiddag 29 januari 2023

Galerie Concert met het Maris Kwartet

Dana Mihailescu viool
Brigitte Rebel viool 
Hedwig Smulders altviool 
Frank de Gee cello 

Spelen: 

Joaquin Turina – Serenata Op. 87 
Erwin Schulhoff – 5 Stücke für Streichquartett 
Ravel – Strijkkwartet in F 

Jagthuis Nederhorst den Berg

Locatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88
Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Aanvang:
15:30 uur

Entree:
€ 20,-
(tot 25 jaar 10 euro).

Kaarten:
Reserveren via de website www.jagthuis.nl
per email via stal@jagthuis.nl
|of telefonisch 0294-252609

Info:
www.jagthuis.nl

Zondagmiddag 29 januari 2023

Haags Strijktrio met verborgen klassiekers

The Hague String Trio:
Justyna Briefjes – viool
Julia Dinerstein – altviool
Miriam Kirby – cello

Waar corona-tijd toch goed voor was: het ontdekken en instuderen van nieuw repertoire. En dat heeft het Haags Strijktrio gedaan. Op de plank had het al heel lang een werk liggen van Dame Ethyl Smyth, een Britse componiste van rond 1900. Nu was er eindelijk gelegenheid het werk te ontdekken, in te studeren en zelfs op cd te zetten. Het past bij het Haags Strijktrio dat een voorliefde heeft voor het onbekende repertoire. Ook de Fuga uit 1938 van Irene Britton Smith ontdekte het trio in het archief van The Center for Black Music Research in Chicago. “Een weergaloos en ontroerend stuk, met een mooie opbouw en een indrukwekkend slot”, aldus het trio. Op het programma dat zondag 29 januari in het Jagthuis gespeeld wordt staat als openingswerk een Divertimento van Haydn. Violiste Justyna Briefjes, altvioliste Julia Dinerstein en celliste Miriam Kirby sluiten het concert af met het Strijktrio in G van Beethoven.

Programma

Joseph Haydn (1732-1809)  – Divertimento in C, Hob. XI:109  (c.1771) 
Dame Ethel Smyth (1858-1944) – Strijktrio in D, op. 6  (c.1884) 
Irene Britton Smith (1907-1999) – Fugue in G minor (1938) 
Ludwig v. Beethoven (1770-1827) – Strijktrio in G, op. 9 nr 1 (1797/8) 

Biografie

The Hague String Trio:
Justyna Briefjes – viool
Julia Dinerstein – altviool
Miriam Kirby – cello

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Zij ontmoetten elkaar in Den Haag na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, en kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen. Sindsdien hebben zij zich tot een hecht ensemble gevormd.
Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa, evenals andere musici, onder wie hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie zij al vele concerten hebben gegeven. Sinds seizoen ’21/’22 zijn ze een nieuwe samenwerking aangegaan met pianiste Ksenia Kouzmenko.
The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en daarnaast in het buitenland zoals Engeland, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië.
In 2019 is de cd After the Darkness uitgebracht, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest zijn in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning. De cd is beloond met prachtige recensies uit binnen- en buitenland; van Gramophone, een beoordeling met een 10 in de Luister, een Supersonic award van Pizzicato uit Luxemburg en een 4-sterren recensie in BBC Music Magazine. Ook werd After the Darkness genomineerd voor de 2020 International Classical Music Awards in de categorie Chamber Music.
Hun meest recente album, Celebrating Women! is een verzameling van nooit eerder opgenomen strijktrio’s van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Ook deze ontving vele positieve recensies, waaronder 5 sterren van Pizzicato uit Luxemburg, en de recensent van MusicWeb International schreef: ‘Professionals to their fingertips… the performances are excellent’.