Januari

De_Kapel

Locatie:
De Kapel
’s Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
15:30 uur

Entree:
€ 15,- met consumptie na afloop, kinderen hebben gratis toegang.

Kaarten: 
Reserveren via:
koster@dekapel.nu
of a/d zaal
à contant (geen pin aanwezig

Info:
www.dekapel.nu
www.muziekerije.nl

Zaterdagmiddag 7 januari 2022

Kapelconcert - Van Gogh Trio

Programma nog niet bekend

Van Gogh Trio

Vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh, ontstond het trio in Amsterdam als samenwerking tussen hechte vrienden en veelbelovende musici Enzo Kok (viool), Charlotte Brussee (cello) en Maxim Heijmerink (piano). Hun vriendschap in combinatie met hun gemeenschappelijke achtergrond -zo zijn zij alle drie prijswinnaar van het Prinses Christina Concours- maakte dat zij voor het eerst samen speelden op het Conservatorium van Amsterdam. Niet lang daarna maakte het trio een succesvol debuut op nationale televisie bij het programma Podium Witteman. Uitnodigingen voor optredens door het hele land, waaronder bij het Grachtenfestival, en bij Radio 4 volgden snel. Ook werden zij door het programma teruggevraagd om op de speciale “Podium Witteman Masterclass” te komen spelen. Deze masterclass van stervioliste Isabelle van Keulen werd wederom uitgezonden op NPO2. Daarnaast namen zij op persoonlijk verzoek van meestercellist Dmitry Ferschtman deel aan de internationaal gerenommeerde Masterclass Apeldoorn, waar zij naast van de cellist zelf, kamermuzieklessen ontvingen van pianiste Nino Gvetadze en violist Philippe Graffin.

                                                          Enzo Kok – Viool

Enzo Kok  (14 augustus 2002), geboren en getogen in Kerkrade, wilde al sinds dat hij praten kon viool spelen. Op zijn zesde verjaardag kreeg hij zijn eerste vioolles van Ingrid Holleman op muziekschool SMK Kerkrade. Van 2011 tot 2016 zat hij in de talentklas van de muziekschool. Vanaf 2016 vervolgde hij zijn vioollessen op de Sweelinck Academie, Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson. Sinds september 2019 volgt hij zijn bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Eliot Lawson en Ilya Grubert.
In 2015 stond hij in de finale van RTL 4 programma Superkids. Een jaar later werd hij 2 e bij Superkids Germany op SAT 1. In 2017 stond hij in de halve finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. In de zomer van 2017 won hij de Labberté-Hoedemakers Award tijdens het Peter de Grote Festival inGroningen. In januari 2018 was hij finalist bij het Nederlands Vioolconcours categorie Davina van Wely (14 t/m 17 jaar). In mei 2019 behaalde hij de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Enzo verzorgt maandelijks meerdere concerten in binnen- en buitenland.
Enzo heeft masterclasses gevolgd bij Ernö Olah, Jan Repko, Vera Beths, Bas Wiegers, Theodora Geraets, Simone Lamsma, Peter Brunt en Daniel Rowland.
Enzo bespeelt een viool van Carlo Antonio Testore uit 1707, ter beschikking gesteld door het Conservatorium van Amsterdam.

                                        Charlotte Brussee-  Cello

 Charlotte Brussee (1999) begon haar cellolessen op zevenjarige leeftijd op de muziekschool van Amersfoort. In 2014 werd ze toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, en werd ze aangenomen als eerste celliste in de Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek. Aan dit conservatorium had ze les van onder andere Monique Bartels, Gideon den Herder en Maarten Mostert, en inmiddels van Michael Stirling in het derde jaar van de Bachelor opleiding.
Charlotte volgde lessen en masterclasses bij onder andere Charles Watt, Pieter Wispelwey, Jérôme Pernóo, Gregor Horsch, Dmitri Ferschtmann, Stanimir Todorov en (leden van) onder andere het Ragazze, Rubens, Danel, Emerson en Ysaye strijkkwartet. Ze soleerde meermaals met orkesten en speelde samen met Rosanne Philippens, Henk Rubingh, Candida Thompson, Charles Watt en Nadia Wijzenbeek. Daarnaast was ze prijswinnaar op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours, het Britten Celloconcours en het Prinses Christina Concours. Haar muzikale activiteiten brachten haar in concertzalen door heel Nederland (bijvoorbeeld TivoliVredenburg Utrecht, het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam) en naar het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Zwitserland. Als actief en gepassioneerd kamermusicus maakt zij deel uit van het Van Gogh Trio en was ze van 2020 tot 2021 aanvoerder van de celli van het Ricciotti Ensemble.
Charlotte bespeelt met veel genoegen een prachtige anonieme cello uit 1830 en een Grütter-strijkstok uit 2003, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

                                      Maxim Heijmerink – Piano

 Maxim Heijmerink (2000) begon als elfjarige met pianoles en wist toen al heel snel dat het zijn grote droom is om als concertpianist en componist mensen met zijn muziek te raken. Hij won prijzen bij de ‘Jeugdtalentenjacht van het Concertgebouw’ (2012), het ‘Peter de Grote Festival’ (2014, 2015) en de Tel Chai International Piano Masterclasses (Israël, 2018). Twee keer won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2017, 2018). In 2019 werd hij laureaat van de “Classic Young Masters”. Maxim’s publieke debuut in de kamermuziek was in 2014 met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Vanaf 2015 tot 2018 is Mila Baslawskaja zijn docente aan de Sweelinck Academie. Nu studeert hij bij Frank van de Laar aan het conservatorium van Amsterdam.
Maxim‘s eigen compositie voor symfonie-orkest, koor en piano heeft hij uitgevoerd in Ahoy, Rotterdam, 2018. Ook voerde hij onder leiding van dirigent Jules van Hessen eigen composities voor piano en kamerorkest uit in het Concertgebouw in 2017 en 2018.
In 2019 ging Maxim op Amerika-Canada tournee en voor een pianoconcert met kamerorkest naar Berlijn. Masterclasses volgde hij oa. bij Dmirti Bashkirov, Emanuel Krasovsky, Tatiana Zeligman, Nikolai Demidenko, Boris Berman en Jacques Rouvier.