Februari

Jagthuis Nederhorst den Berg

Locatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88
Nederhorst den Berg

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 20,-

Kaarten: 
Reserveren via: www.jagthuis.nl

Denkt u aan de coronapas

Vrijdagavond 4 februari 2022

Jagthuisconcert met het Mosa Trio

Musici

“Of de stukken nu mijmerend of speels klinken, het Mosa Trio weet het publiek bij ieder deel mee te trekken in de muziek tot het de noten bijna kan vóelen. Het Mosa Trio is goed in het creëren van een verhaal voor het publiek.” Mosa Trio: Alexandra Van Beveren – viool, Paul Stavridis – cello en Bram de Vree – piano.

Programma

J. Haydn – Pianotrio nr 12 in Es, Hob.XV:36
G. Fauré – Pianotrio in d, Op. 120
A. Dvorak – Pianotrio nr 1 in Bes, Op. 21

De_Kapel

Locatie:
De Kapel
’s Gravelandseweg 144 – Hilversum

Aanvang:
15:30 uur – Zaal open 14:45 uur
met QR controle,
Mondkapje verplicht zolang je loopt,
Max. 30 personen,
Komt u op de reservelijst, dan wordt u bij een volgend concert als eerste op de hoogte gehouden,
Helaas nog geen nazit.

Entree:
€ 12,50 à contant, geen pin aanwezig

Kaarten: 
Reserveren via: koster@dekapel.nu
of aan de zaal

Info:
www.dekapel.nu

12 februari 2022

Kapelconcert met: Hanneke Rouw, Violoncello en Masha Galperina - Piano

Programma:

Brahms, Cello sonata No. 1, Op. 38 in E minor
Allegro non troppo

Allegretto quasi Menuetto
Allegro

Rachmaninoff, Cello Sonata, Op. 19 in G minor (1901)
Lento – Allegro moderato
Allegro scherzando
Andante
Allegro mosso

Hanneke Rouw begint op acht jarige leeftijd met cello spelen. Op haar zestiende speelt ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar wint ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Masha Galperina (1989) St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd heeft ze pianoles tot ze in 2002 naar Nederland verhuist. In 2012 studeert ze af aan het ArtEZ Conservatorium Zwollemet een 9,5 met onderscheiding.
Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen ontvangt Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie.

Jagthuis Nederhorst den Berg

Locatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88
Nederhorst den Berg

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 20,-
Onder de 25 jr. € 10,-

Kaarten: 
Reserveren via: www.jagthuis.nl

Denkt u aan de coronapas

Zondagmiddag 20 februari 2022

Duo Scheffers & Valdimarsdottir

Quirine Scheffers – viool
Asdis Valdimarsdottir – altviool

Werken van Mozart, Bach, Martinu

 

De jonge Nederlandse violiste Quirine Scheffers studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag achtereenvolgens bij Theodora Geraets en Peter Brunt en behaalde het master-diploma met onderscheiding. Zij vervolgde haar studie bij Krzysztof Węgrzyn in Hannover en Charles-André Linale in Utrecht. Quirine nam deel aan verscheidene masterclasses bij vooraanstaande pedagogen als: Zakhar Bron, Herman Krebbers, Maurizio Fuks en Thomas Brandis. In kamermuziekverband werd ze gecoached door leden van het befaamde Amadeus, Borodin en Juilliard Quartet. Tevens kreeg ze de kans om samen te werken met gerenommeerde componisten als György Kurtag en Sofia Goebaidoelina. Als voormalig eerste violiste van het Rubens Kwartet was ze prijswinnaar van vele internationale concoursen waaronder “Prague Spring” en “Schubert en Modern”te Graz. Het kwartet ontving tevens de prestigieuze “Kersjes van de Groenekan prijs”en de de “Philip Morris Finest Selection”. Sinds 2012 is Quirine plaatsvervangend 1e concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tevens is ze een veelgevraagd gastconcertmeester bij diverse orkesten, waaronder het Gelders Orkest, waarmee ze ook solistisch optrad. Quirine bespeelt een viool van G.B. Guadagnini (1769, Parma).

De in Amsterdam woonachtige IJslandse altiste Ásdís Valdimarsdóttir studeerde altviool aan de Julliard School of Music in New York bij Paul Doktor, Felix Galimir en het Juilliard Quartet, en later in Detmold bij Nobuko Imai; medeoprichter van het Miami String Quartet; van 1995-2003 lid van het Chilingirian String Quartet; speelde in verschillende kamerorkesten zoals de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, het Chamber Orchestra of Europe en het Ensemble Modern; hoofdvakdocent aan The Royal Northern College of Music, Manchester; en sinds kort ook bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij is ook als docent verbonden aan de jaarlijkse Internationale Masterclasses in Apeldoorn voor jonge kamermusici.