Juni

Locatie:
Theater Kleintje Kunst
Kolhornseweg 9, 1213 RS Hilversum

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 18,-

Kaarten: 
Reserveren verplicht:
theaterkk@gmail.com

Info:
www.theaterkleintjekunst.nl

3 juni 2022

‘Wat nou oud?’

Een tragikomedie met vrolijke, licht bijtende, maar ook cynische noten.

Deze succesvolle en humoristische toneelvoorstelling gaat over twee gepensioneerde acteurs die nog één keer gevraagd worden een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op de buis te zien is. De twee heren hopen eindelijk het succes en de waardering te krijgen die in het verleden nooit voor hen was weggelegd. Zal het ze lukken?

Tekst: Wannie de Wijn      Acteurs: Bruun Kuijt & Jan Elbertse        Regie: Allan Zipson             Fotografie: Bart Homburg

De pers schreef over deze voorstelling:

“Geen opsmuk, geen heftig decor maar gewoon twee hele goede acteurs die samen het verhaal vertellen.“
“Je geniet van het geweldige spel en de leuke vaak onverwachte humor.”
Bruun Kuijt en Jan Elbertse schetsen in Wat nou oud? een ontroerend portret van een koppel waarvoor de ouderdom even onvermijdelijk als hinderlijk is.”

Publieksreacties:
“Wat een heerlijke voorstelling”
“Zo herkenbaar”
“Vrolijke, licht bijtende voorstelling”

Duur voorstelling ca. 75 min.

morgensterkerk Hilversum

Locatie:
Morgensterkerk
Seinstraat 2
1223 DA Hilversum

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 20,-

Kaartverkoop:
Reserveren via: info@seinconcerten.nl

Informatie:
www.seinconcerten.nl

3 juni 2022

Canto Ostinato - Buren-voor-Buren

Musici
Esther Doornink Slagwerk
Mark Haeldermans Slagwerk
Melissa Ussery Viool
Charles Watt Cello

Ernst Munneke Piano

Programma
Simeon ten Holt Canto Ostinato
 

Buren voor buren-concert: Canto Ostinato

De buren van de Morgenster spelen Simeon ten Holts’ populaire meesterwerk in een uitvoering met piano, slagwerk (marimba, vibrafoon, klokkenspel), viool en cello.

Simeon ten Holt, de in november 2012 op 89-jarige leeftijd overleden componist, werkte in de jaren zeventig aan Canto Ostinato. Het stuk werd in 1979 voor het eerst uitgevoerd voor drie piano’s en orgel. De precieze bezetting is echter vrij en kan variëren van één piano tot vier piano’s, marimba’s, saxofoons, cello’s, harp, etc, etc. Tijdens de uitvoering van Canto Ostinato worden beslissingen in de uitvoering aan de musici overgelaten met daarin de mogelijkheid om het uren te laten duren.

Een uitvoering van dit stuk is aldus een uitdaging voor de musici: zowel technisch als qua concentratie wordt er veel van ze gevraagd. Voor het publiek is het een moment van even wegdromen en mediteren.
Canto wordt gerekend tot de minimalistische muziek en is een van de beroemdste werken uit de hedendaagse Nederlandse klassieke muziek.

Dit concert eigent zich uitstekend om relaxed te liggen of te hangen. Zitzakken zijn aanwezig. Neem gerust kussens mee!

De_Kapel

Locatie:
de Kapel
’s Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
15:30 uur
Zaal open 15:00 uur

Entree:
€ 12.50 (à contant)
Kinderen gratis

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
koster@dekapel.nu

Info:
www.dekapel.nu
en
www.muziekerije.nl

 

 

Zaterdagmiddag 11 juni 2022

Kapelconcert - Liedrecital “Uit het leven gegrepen”

Sopraan: Arleen van Wijland
Pianist: Charlie Bo Meijering

Het concert heet “Uit het leven gegrepen”.

Dit is een bijzonder liedrecital waarbij belangrijke gebeurtenissen uit een mensenleven de leidraad voor het concert vormen. Met dit concert nemen pianist Charlie Bo Meijering en sopraan Arleen van Wijland u mee door een mensenleven van geboorte tot de dood, via de Duitse en Italiaanse Liedkunst. Liederen van o.a. Schumann, Schubert, Donizetti en Donaudy verklanken gebeurtenissen als de geboorte van een kind, op eigen benen gaan staan, liefde vinden, liefde verliezen en de vergankelijkheid van het leven. Dit concert geeft een muzikale kijk op het leven waarin niets hetzelfde blijft en de liefde overwint. Laat u mee voeren op de golven van de prachtige liederen en piano solo’s, zoals we allemaal meevaren op de golven van het leven.

Sopraan Arleen van Wijland behaalde in 2001 haar diploma klassiek solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zij werd gecoacht door Maria Acda. Ze volgde lessen en masterclasses bij Diane Forlano, Barbara Pearson, Lucienne Bouwman, Meinard Kraak en Caroline Stam. Momenteel wordt ze gecoacht door de zangpedagoog Esther Maas.

Arleen zingt sinds 2001 in professionele koren en ensembles en wordt regelmatig als soliste gevraagd in het Oratoriumvak bij verschillende gezelschappen.

Zo was zij als soliste o.a. te horen in de solocantate Weichet nur betrübte Schatten van Bach onder leiding van Gijs Leenaars, en in The Company of Heaven van Britten, de Messiah van Handel en het Requiem van Fauré onder leiding van José Doodkorte. Meerdere keren trad ze op als soliste in samenwerking met het Concertgebouw Kamerorkest en het Holland Symfonie Orkest, onder andere met het Dixit Dominus van Handel en het Stabat Mater van Pergolesi. Ook soleerde ze met The Bach Choir of the Netherlands in o.a. de Matthäus Passion van Bach en het Requiem van Mozart en met het Toonkunstkoor Hilversum zong ze o.a. The Armed Man (a mass for peace) van Jenkins en met het Nieuwegeins Kamerkoor het Magnificat van Rutter.

Charlie Bo Meijering (Amsterdam, 1987) is pianist en beeldend kunstenaar.
Hij studeerde klassiek piano en beiaard aan het Utrechts Conservatorium.
Met regelmaat staat hij op de podia van het Concertgebouw, De Nationale Opera en TivoliVredenburg. 
Met de voorstelling The Magic Piano toerde hij door het land. Tevens is hij sinds 2016 vaste pianist in Maestro.


Als beeldend kunstenaar 
maakte hij levensgrote projecties voor ‘Music, Imagination and the Brain’ (2015) van Erik Scherder en Katia Veekmans.

​Charlie Bo vormt een vast duo met bariton Vincent Kusters. Met hem won hij prijs Vrienden van het IVC (2019), de Johann-Max-Bötttcher-Preis (2021) voor beste liedduo en het Young Artists Platform (2021), eveneens voor beste liedduo. Ze treden op in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk. 

Locatie:
Filmtheater Hilversum
Herenplein 5
1211 DR Hilversum

Aanvang:
11:00 uur

Entree:
€ 19,50

Kaarten: 
https://www.filmtheaterhilversum.nl/films/4337-encore.html

Incl. koffie of thee vanaf 10.15 uur met zelfgebakken lekkernijenZondag 12 juni 2022

Benefietfilm "ENCORE"

Encore

Voor zijn nieuwe film duikt Cédric Klapisch (Retour en Bourgogne) in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs.

De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen? Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera. Daarnaast verzekerde Klapisch zich voor Encore van de samenwerking met choreograaf Hofesh Shechter en zijn gezelschap.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=WMqIkiI6fAAVul hier de omschrijving van het concert in

100xTrees4Life

Planting trees for a brilliant future, Een samenwerking met TreeAid https://www.soroptimistclub-hilversum.nl https://www.treeaid.org/projects/mali/she-grows

Mali is geen gemakkelijke plaats om een vrouw te zijn. Er is vaak weinig voedsel voor hun kinderen en manieren om geld te verdienen. De meeste vrouwen zijn afhankelijk van het land om te overleven. De toenemende droogte en ontbossing maakt het allemaal nog moeilijker. Het programma She Grows wil 1.000 vrouwen in Mali helpen om bomen te planten en te onderhouden, voedsel te verbouwen en een inkomen te verwerven. De vrouwen krijgen training in belangrijke bedrijfsactiviteiten en apparatuur om de verwerking van boomproducten efficiënter te maken.

MCO - Hilversum

Locatie:
MCO-gebouw
Studio 1 
Hilvertsum

Aanvang:
15:00 uur

Entree:
€17,50; tussen 12 en 18 jr € 5; onder 12 jr gratis

Kaarten: 
online via
https://www.mcogebouw.nl/agenda/goois-symfonie-orkest/  ; of aan de zaal.

Info:
Aanvragen interviews of beeldmateriaal:
Philip Smet  
philipsmet61@gmail.com
tel 06-5384 3266

19 juni 2022

GSO met Mozart en Brahms de zomer in

Twee van de grootste componisten staan op het programma van het GSO-zomerconcert: W.A. Mozart en Joh. Brahms. Het Goois Symfonie Orkest sluit hiermee het seizoen 21-22 af, een seizoen waarin deze vereniging weer stapje voor stapje de pandemie achter zich kon laten.

Hét grote werk van dit concert, de Eerste Symfonie van Brahms, vereist een groot orkest en veel uithoudingsvermogen van de musici. Brahms schreef het stuk toen hij al jaren componeerde. Hij heeft hij er bovendien meer dan tien jaar aan zitten schaven. Brahms was namelijk bang dat hij het succes van de Beethoven-symfonieën nooit kon evenaren. Uiteindelijk maakte hij vier van deze grote werken voor symfonie-orkest en ook hij wist zich hiermee onsterfelijk te maken.

Voor elk orkest zijn deze symfonieën een opgave, qua tijdsduur en inspanning, maar tegelijkertijd een enorm feest om te spelen. Voor de eerste lockdown stond dit werk al op het programma. Maar telkens moest het worden uitgesteld, onder meer omdat er anders teveel mensen in het repetitielokaal zouden zitten. Nu mag het gelukkig wel weer. Dubbel feest dus voor de leden van het Goois Symfonie Orkest en dirigent Joost Geevers.

Bijna een eeuw ouder dan de Brahms-symfonie zijn de twee werken van Mozart, die het orkest voor de pauze speelt. Mozart schreef de opera ‘Idomeneo’ toen hij ongeveer 24 jaar oud was. De ouverture voor deze opera vormt een sprankelende inleiding naar Mozart’s eerste fluitconcert. Hij schreef het drie jaar eerder dan Idomeneo, voor de welgestelde Nederlandse amateurfluitist Ferdinand Dejean. Dejean had meerdere werken bij Mozart besteld, die niet te moeilijk mochten zijn. Maar in de praktijk blijkt dit eerste fluitconcert alleen voor uitstekende professionele fluitisten speelbaar. Mirjam van der Maas speelde eerder met groot elan het fluitconcert van Francis Poulenc bij het GSO. Zij zal nu ook de solopartij van het Mozart-concert uitvoeren.

Programma

Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Geevers
Joh. Brahms:  Symfonie nr 1 in c-klein. Opus 68
W.A. Mozart:  Fluitconcert nr. 1 in G-groot, KV 313 (solist: Mirjam van der Maas)
W.A. Mozart: ouverture ‘Idomeneo’, KV 366

Locatie:
Het JagthuisMiddenweg 88
1394 AM Nederhorst den Berg

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 10,-

Kaarten:
reserveren: www.jagthuis.nl 

Info:
www.jagthuis.nl

 

Dinsdagavond 21 juni 2022

Beethoven en de Engelse pianoforte

Beethoven, gespeeld op een Broadwood pianoforte, door fortepianist Anders Muskens

Dit concert heeft geen pauze; na afloop kunt u uitgebreid de zojuist gerestaureerde Broadwood pianoforte uit 1806 bekijken en vragen stellen aan de restaurateur Paul Kobald.

Programma

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Sonate in f op. 57 “Appassionata”
Sonate in C op. 53 “Waldstein”
(geen pauze)

Anders Muskens (1993) is een Canadese oudemuziekspecialist op het gebied van toetsinstrumenten. Hij begon op vierjarige leeftijd met pianospelen en behaalde zijn eerste diploma aan het Conservatorium van Toronto. Voor zijn masterdiploma ging hij studeren bij Bart van Oort en Peter Somlai aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2019 studeerde hij af en kort daarvoor kocht hij op een veiling een originele vleugel van Broadwood uit 1806. Het instrument was kromgetrokken en behoefde een grote restauratie.

Inmiddels is de restauratie voltooid door Paul Kobald in Amsterdam. De Broadwood speelt en klinkt weer, alle snaren zijn nieuw. Op zondag 26 juni worden instrument en pianist voorgesteld in de kleine zaal van het Concertgebouw, maar natuurlijk niet voordat u de kans krijgt om de piano, de restaurateur en de pianist te ontmoeten in het Jagthuis.

En is het niet vanwege het verhaal, dan in ieder geval vanwege de muziek is het de moeite waard om te komen luisteren: op het programma staan twee grote en bekende sonates van Beethoven, die zelf trouwens ook een Broadwood vleugel bezat.