Juni

Locatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88, 1394 AM Nederhorst Den Berg

Aanvang:
15:30 uur

Entree:
€ 20,-

Kaarten:
reserveren via: www.jagthuis.nl

Info:
www.jagthuis.nl

Piu Corde Pianokwartet

Liene Madern – fortepiano
Antoinette Lohmann – viool
Sara de Vries – altvioool
Ania Katynska – cello

Zondagmiddag 2 juni 2024

Piu Corde Pianokwartet in het Jagthuis

Aanstaande zondag 2 juni sluiten wij het mooie concertseizoen 2023-2024 al weer af met een concert door het pianokwartet Più Corde.

Violiste Antoinette Lohmann heeft een kleurrijke en veelzijdig carrière opgebouwd. Het siert haar dat ze haar ervaring nu deelt met jongere collega’s. Niet alleen als docente op de conservatoria van Amsterdam en Utrecht, maar ook op het podium. Met haar jongere collega’s Liene Madern op de pianoforte, Sara de Vries (altviool) en Ania Katynska (cello) speelt zij een bijzonder programma met o.a. Nederlandse muziek uit Mozarts tijd.

Het gebeurt niet vaak dat u een kijkje kan krijgen in het Nederlandse muziekleven uit de tijd van Mozart en Beethoven. Zondag hoort u het mooie pianokwartet van Antoine Fodor, een componist uit Venlo die later in Amsterdam woonde en werkte en dirigent was van het orkest van Felix Meritis op de Keizersgracht. Ook toen al was Felix Meritis een ‘Cultuurhuis voor meerstemmige verhalen’ zoals het tegenwoordig heet. Het zal u verbazen, maar ook de componist Johannes Colizzi rekenen we tot de Nederlandse componisten, hij woonde en werkte in Leiden en Den Haag.

De muziek van de Tsjech Dussek en de Oostenrijker Mozart is natuurlijk niet Nederlands, maar beide componisten kenden Nederland wel en verbleven enige tijd in Den Haag.

Al met al belooft het zondag een levendige en boeiende middag te worden. Een kans om iets nieuws te horen!

Programma

“Mozart en zijn Nederlandse tijdgenoten”
C
arel Anton Fodor (1768-1846) – Pianokwartet op. 7 nr 4 in Es
Johannes Colizzi (1742-1808) – Altvioolsonate op. 4 nr 1 in C
Jan Ladislav Dussek (1760-1812) – Pianotrio op. 21 nr 1 in C , C.54
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Pianokwartet K. 478 in g

 

Locatie:
Morgensterkerk
Seinstraat 2
1223 DA Hilversum

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 20,00 (inclusief een drankje in de pauze).

Kaarten: 
https://www.seinconcerten.nl/kaarten/

Info:
www.seinconcerten.nl

Vrijdagavond 7 juni 2024

"The Art of Song"

 

Karin Strobos mezzo-sopraan
Martijn Cornet bariton
Ernst Munneke piano

 

De liedkunst wordt door velen beschouwd als de hoogste kunst, maar heeft anderzijds jammer genoeg soms moeite om een groot publiek te bereiken. Mezzo-sopraan Karin Strobos, bariton Martijn Cornet en pianist (en artistiek leider van de serie) Ernst Munneke willen in een afwisselend, interactief en vernieuwend programma een lans breken voor dit fantastische genre. De mooiste en bekendste liederen zullen worden afgewisseld met onbekende pareltjes. Sterker nog: u mag zelf kiezen welk lied u het liefst wilt horen! Verwacht verder een mini-college met liederen uit alle eeuwen, de verkiezing van de lied top-5, een heuse quiz om uw muzikale kennis te toetsen en heel misschien zelfs een meezing-versie van Erlkönig of een andere ‘topper’.

Karin Strobos was al eerder te gast in onze serie en is bekend als solist bij onder andere de Nationale Opera, en bij vrijwel alle Nederlandse orkesten. Ook Martijn is regelmatig als solist te gast bij de Nationale Opera en vele andere operahuizen en heeft, net als Karin, lange tijd als vaste solist van het Aalto Theater in Essen gewerkt.  Beiden hebben zowel in binnen- als in buitenland een succesvolle carrière. Ernst Munneke werkt als repetitor bij de Nationale Opera en is als liedpianist geschoold door wellicht de bekendste Nederlandse liedpianist, Rudolf Jansen en heeft bovendien masterclasses gevolgd bij wellicht de bekendste liedzanger van de wereld, Dietrich Fischer-Dieskau. Alle musici wonen in Hilversum en omstreken, en daarmee is dit concert het tweede ‘buren-voor-buren-concert’ van dit seizoen!

Belangrijk! Mocht u invloed willen uitoefenen op het programma (en dat zouden wij heel graag willen!), klik dan op de onderste link hieronder en vul een lijst met vier vragen in. We zijn erg benieuwd!

Programma

o.a. Beethoven, Schubert, Brahms, Mahler, Bernstein

Locatie:
MCO
Heuvellaan 33
Hilversum

Aanvang:
15:00 uur

Entree:
Kaarten kosten € 18,50,
voor vrienden € 10,
kinderen tot 12 jaar gratis en
kinderen tussen 12 en 18 jaar € 5.

Info:
Kaarten reserveren via:
www.gooissymfonieorkest.com

Zondagmiddag 16 juni 2024

Zomerconcert Goois Symfonie Orkest

Een muzikale reis die begint in Finland en die via het Duitsland van Beethoven terugvoert naar Scandinavië, naar Noorwegen. Het Goois Symfonie Orkest nodigt iedereen uit voor zijn zomerconcert op zondagmiddag 16 juni in Het MuziekCentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum.

Het openingswerk is de dramatische ouverture tot de ‘Scènes historiques I, Op. 25’ van de Finse componist Jean Sibelius. Een spannend werk, waarin Sibelius krachtige akkoorden en levendige ritmes afwisselt met lyrische melodieën.

Daarna volgt Beethovens prachtige Derde Pianoconcert in c klein.

Een stormachtige, romantische compositie met een donker, broedend eerste deel, een romantisch zangerig middendeel en een vurige finale. Bijzonder is dat Beethoven

het orkest een meer prominente rol geeft dan gebruikelijk bij een soloconcert. Het orkest is voor het eerst niet uitsluitend dienstbaar aan de solist, maar een gelijkwaardige partner, waardoor het concert een bijna symfonische allure krijgt. Vandaag de dag wordt het nog steeds beschouwd als een hoogtepunt van de klassieke muziek.

Het Goois Symfonie Orkest is er trots op dat het de prijswinnende jonge Spaanse pianiste

Carmen Sánchez Labrador heeft aangetrokken om dit mooie werk uit te voeren.

Na de pauze klinkt de Tweede Symfonie van Johann Svendsen. Hij was een meester in het verbeelden van

de Scandinavische muzikale tradities en landschappen. Dit stuk uit 1876 staat ook wel bekend als ‘de

Noorse’. In de lyrische en pastorale passages klinken herkenbare volkswijsjes, maar er zijn ook

indrukwekkende momenten met veel drama. Het is een van de meest geliefde werken van deze Noorse

componist.

Locatie:
De Kapel
’s Gravelandsewg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
15:30 uur

Entree:
€  15,- (alleen contant, geen pin aanwezig)

Kaarten: 
Aan de kassa of reserveren via:
koster@dekapel.nu

Info:
www.dekapel.nu

Parkeren kan gratis op de ’s Gravelandseweg 
in de berm en in de eerste zijstraat rechts, de Wisseloordlaan op straat en niet in de berm

Zaterdagmiddag 29 juni 2024

Jazz met Paul poulissen, Edwin Corzillius en Gijs Dijkhuizen

 

 

 

 

 

 

 

Paul Poulissen geldt als één van Nederlands beste en meest populaire entertainers.

Samen met zijn muzikale vrienden maakt hij zijn concerten tot een ware happening. Met elkaar staan ze bekend om hun muzikale benadering en humoristische aanpak van het optreden.

Voor de laatste keer dit seizoen ga je genieten van wat vast en zeker een onvergetelijk concert gaat worden. 
Jazz met een hoofdletter J

Misschien laat je je ook nog verleiden tot het maken van een dansje, afhankelijk natuurlijk van de beschikbare ruimte op de vloer van de Kapel.

Het zal in ieder geval een middag zijn waar je nog lang op zult kunnen teren.

Locatie:
Henk van Zonneveld
Javalaan 31
1217 HD Hilversum

Aanvang:
20:00 uiur

Entree:
Tickets voor een Huis- of Tuinconcert zijn te verkrijgen voor € 20 (jongeren tot 20 jaar € 10). Het totaalbedrag maakt u over op onze Triodos-rekening: NL47TRIO0320670813 ten name van ‘Huis-en Tuinconcerten Hilversum’. U dient tegelijk een e-mail te sturen naar hevanzonneveld@gmail.com met de namen van de bezoeker(s), zodat wij u kunnen bereiken.

Info:
http://www.stichtinghuis-entuinconcertenhilversum.nl

Zaterdagavond 29 juni 2024

Tuinconcert

U kunt dan komen luisteren naar een vocaal programma door de jonge countertenor David van Laar, met werken van Purcell, Händel en Vivaldi, met begeleiding door Henk van Zonneveld op orgel en klavecimbel.

David van Laar – Countertenor

Countertenor David van Laar zong als solist bij ensembles als Vox Luminis, het Radio Filharmonisch Orkest, Phion, het Orkest van het Oosten, het Luthers Bach Ensemble, Barockorchester Le Chardon, Eik en Linde, Barokopera Amsterdam en The Northern Consort.
Hij was de altsolist bij het live uitgezonden NPO Radio 4 Kerstconcert onder leiding van Klaas Stok, met het Radio Filharmonisch Orkest en Consensus Vocalis. Ook soleerde hij met Barokopera Amsterdam in Frankrijk in ‘Purcell Gala; William and Mary‘. Een live-registratie van een concert met Vox Luminis werd uitgezonden op tv-zender France 3, waar hij soleerde in het Dixit Dominus van Händel.
Na een bachelor orgel studeerde David zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen (bachelor en master, beide cum Laude) en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Xenia Meijer (master). Tegenwoordig wordt hij gecoacht door Margreet Honig.
David is als zang- en ensembledocent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en geeft les aan de solisten van de Roden Girl Choristers.

hier vast een voorproefje:

https://www.davidvanlaar.nl/media?pgid=l61z13ht-dc67fa18-13f1-40bc-af3d-1b69a3aae907