• Muziekerije - online bladmuziek
  Muziekerije - online bladmuziek

  In onze webwinkel bieden wij u een uitgebreid assortiment bladmuziek, lesmethoden en boeken.
  Meer dan 100.000 titels kunnen wij uit voorraad of op zéér korte termijn leveren.

 • Muziekerije - Rieten en snaren
  Muziekerije - Rieten en snaren

  Wij kunnen veel  rieten, snaren en kleine accessoires uit voorraad leveren.
  Zowel online te bestellen als in de winkel voorradig.

 • Muziekerije - voor uw muziek accessoires
  Muziekerije - voor uw muziek accessoires

  Wij Bieden U allerlei accessoires op muziekgebied.
  Vraag vrijblijvend een prijsopgave.

Concertagenda november 2019


Zondagmiddag 3 november

morgensterkerkLocatie:
Morgensterkerk
Seinstraat 2
1223 DA Hilversum

Aanvang:
15:00 uur

Entree:
€ 15,00
kinderen tot 12 jr gratis
Tot 18 jr € 5,00

Kaartverkoop:
www.gooissymfonieorkest.nl
of contant a/d zaal
vanaf 14:30 uur

Informatie:
www.gooissymfonieorkest.nl

 

GSO 3 11 2019

 

 

Vrijdagavond 8 november

Het Jagthuis Nederhorst den BergLocatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88
Nederhorst den Berg
(Horstermeer)

Aanvang:
Vrijfagavond 20:15 uur

Entree:
€ 18,50
Tot 25 jr € 10,00

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
www.jagthuis.nl
of per e-mail:
stal@jagthuis.nl
of telefonisch:
0294 25 26 09

Info:
www.jagthuis.nl

 

JagthuisJagthuis 8 11 19

 

Prokofiev’s dagboeken met
Abbie de Quant

Wie kent haar niet: fluitiste Abbie de Quant. Zij leidde vele fluitisten op waarvan een aantal optraden in het Jagthuis. Maar nu komt zij zelf. Met pianist Maarten den Hengst en voordrachtskunstenaar Carel van Alphen maakte ze een programma rond de dagboeken van de Russische componist Sergei Prokofiev. Dat presenteren zij vrijdagavond 8 november in het Jagthuis. U krijgt deze avond een verrassend beeld van Prokofiev’s denk- en gevoelswereld tijdens de Russische revolutie. Hij schrijft: Op veel hoofdstraten van de stad werd geschoten maar op het conservatorium was men bezig met de repetitie en vergat men de stad snel. Of: Ik meen dat de omwenteling schitterend verloopt. Niets vermag Prokofiev’s concentratie op zijn muzikale loopbaan verstoren. In andere fragmenten doet hij verslag van zijn tournee door Nederland en hoe hij het dure Amstel Hotel (fl 17,- per nacht) verruilt voor een goedkoper pension, op aanraden van dirigent Pierre Monteux. Gespeeld worden deze avond delen uit Prokofiev’s pianosuite Romeo en Julia, een keuze uit Songs without words voor fluit en piano, zijn fluitsonate en de fluitsonate van collega Edison Denisov.

 

Programma Prokofiev’s muzikale dagboeken
Abbie de Quant - fluit, Carel Alphenaar - voordracht - 
Maarten den Hengst - piano

Sergei Prokofiev - Drie delen uit de Suite nr 2 op. 64 Romeo en Julia in de versie voor piano
Edison Denisov  - Sonate voor fluit en piano
Sergei Prokofiev - Een keuze uit Songs Without Words op. 35 bewerkt voor fluit en piano
Sergei Prokofiev - Sonate nr 2 op. 94 voor fluit en piano

 

Abbie de Quant - fluit
De carrière van fluitiste Abbie de Quant getuigt van grote veelzijdigheid en een sterke drang tot muzikaal avontuur. In haar werk gaat zij de artistieke dialoog aan met andere kunstvormen, zoals poëzie, beeldende kunst, video en mime.
Zij trad vele malen op in de Grote en Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Vanaf 1992 organiseerde zij in de Kleine Zaal een eigen serie. Vele componisten zijn door haar geïnspireerd tot het schrijven van nieuwe composities waaronder Caroline Ansink, Anke Brouwer, Ron Ford, Guus Janssen, Willem Jeths, Otto Ketting, Astrid Kruiselbrink, Ton de Leeuw, Theo Loevendie, Chiel Meijering, Joep Straesser, Klaas de Vries en Robert Zuidam. Ook bedacht en organiseerde zij een aantal muziektheaterproducties die in het hele land zijn uitgevoerd. Zij was regelmatig op de radio te beluisteren en trad op in diverse televisieprogramma’s.
Abbie de Quant studeerde bij Jan Prins en Koos Verheul en volgde masterclasses bij de Italiaanse fluitist en pedagoog Severino Gazzelloni. Zij behaalde het einddiploma solospel summa cum laude, ontving de Prix d’Excellence en het ‘Diploma di Onore’ van de Academia Chigiana te Siena. Ze won vele belangrijke prijzen bij nationale en internationale concoursen waaronder het Cum Laude Concours, het Belgisch-Nederlands Concours, het Gaudeamus Concours, het concours voor hedendaagse muziek van Royan en het ARD concours van München.
Ze trad op met pianisten als Rudolf Jansen, Elizabeth van Malde en Bart Berman, de harpisten Edward Witsenburg en Masumi Nagasawa, het Trio à cordes Français en het Jerusalem Stringtrio. Zij maakte deel uit van het Amsterdams Harp Kwintet. Ook trad ze op als soliste met vrijwel alle Nederlandse orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest en vele buitenlandse orkesten met dirigenten als Luciano Berio, Roberto Benzi, Ton Koopman, Sir Raymond Leppard, Sir Neville Marriner, Kenneth Montgomery, Jean François Paillard, Ed Spanjaard, Hans Vonk, Hans Zender en David Zinman.
Abbie de Quant was docente aan het Utrechts Conservatorium en aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij gaf masterclasses in binnen- en buitenland en jureerde bij vele concoursen in Nederland en daarbuiten. Er verschenen tal van opnamen van haar werk bij onder andere EMI, CBS, Erasmus, Etcetera en Challenge Records.

Maarten den Hengst - piano
Maarten studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Mila Balawskaja en bij Jan Wijn, en aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen bij professor Noel Flores. Hij volgde masterclasses bij o.a. Vladimir Viardo, Philip Entremont, Boris Berman, Igor Roma, Jaques Rouvier, Pascal Devoyon, Menahem Pressler en vele anderen.
Naast zijn liefde voor het solo piano repertoire is Maarten den Hengst tevens een veelgevraagd kamermusicus in alle mogelijke bezettingen. Hij concerteerde op verscheidene nationale en internationale festivals en maakte concertreizen naar Duitsland, België, Sri Lanka, Servië, Georgië, Oostenrijk, Costa Rica, Portugal en Groot-Brittannië. Hij won prijzen op nationale en internationale concoursen zoals het Prinses Christina Concours, het YPF piano concours, het Vriendenkrans concours, het Grachtenfestival concours (samen met violiste Sanne Hunfeld) en het Tbilisi International Piano concours in Georgië. In de loop der jaren heeft hij nauw samengewerkt met hedendaagse componisten als Willem Jeths, Hans Kox, Karl Fiorini, Genevieve Murphy, Diego Soifer en Marlijn Helder. Als solist werkte hij oa. samen met dirigenten als Jürgen Kussmaul, Jurjen Hempel, Loes Visser, Coen Stuit, Ernst van Tiel en Fokko Oldenhuis.

Carel Alphenaar - voordracht
Carel Alphenaar was 21 jaar dramaturg en later mede-artistiek leider van Toneelgroep Centrum. Hij introduceerde een stoet van Nederlandse schrijvers aan het toneel, gaf een schrijversworkshop bij Theater Artemis te Den Bosch en spande zich in voor Het Schrijverstoneel dat jaarlijks Het Festival van het Ongespeelde Stuk organiseerde. Tegenwoordig is Alphenaar theatermaker bij debalie.
Alphenaar begon met vertalen voor toneel in 1957. Hij vertaalde zeven stukken van Harold Pinter (waaronder Het verjaardagsfeest en Niemandsland), stukken van George Tabori, Gertrud Stein, Peter Nichols, David Hare, Edward Bond, Molière, Belle van Zuylen, Kroetz Müller. Voor het Ro-Theater vertaalde hij Kushners zeven uren durende Angels in America en hij maakte voor het gezelschap een bewerking van Anna Karenina van Tolstoj.
Voor het Koninklijk Concertgebouworkest maakte Alphenaar een nieuwe vertaling van Verhaal van de soldaat van Stravinsky/Ramuz die hij zelf uitvoerde met het orkest o.l.v. Kenneth Montgomery. Alphenaar werkte als librettist samen met componist Klaas ten Holt aan de avondvullende, grootbezette opera Tamerlan, voor Theo Loevendie schreef Alphenaar het libretto voor de opera Johnny en Jones die in het Holland Festival 2001 in première ging.
Alphenaar is al vele jaren dramaturg bij de Rotterdamse dansgroep Conny Jansen Danst en is op dit moment ook bij een productie van Het Nationale Ballet betrokken.
Voor Het Theaterfestival redigeerde en regisseerde Alphenaar een lange reeks van historische Nederlandse drama’s die werden uitgezonden door de KRO en de AVRO. De laatste jaren werkt Alphenaar als theatermaker van Theater de Balie in Amsterdam. Hier regisseerde hij een groot aantal readings bij inhoudelijke evenementen. Zo ontstonden licht geënsceneerde voorstellingen van Het water van Nederland gedronken van Adriaan van Dis, Fata Morgana van Dirk van Weelden en Oscar van Woensel, Nod van Ischa Meijer, Die Ballade vom Wiener Schnitzel van George Tabori, Off side van Djamel Bara, Mengelberg, tussen licht en donker van Martin van Amerongen en Philo Bregstein, De geheime stad van Chris Keulemans en een aantal Iraanse en Turkse stukken. Alphenaar bedrijft mobiele dramaturgie en regie op vele plekken in het land.

 

Zaterdagmiddag 16 november 

De Kapel 1Locatie:
de Kapel
's Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
15:30 uur
Zaal open 15:00 uur

Entree:
€ 12.50
Kinderen gratis
Incl. consumptie na afloop
samen met de musici

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
koster@dekapel.nu

Info:
www.kamermuziekensemble.nl
 

 

KapelconcertNederlands Kamermuziek Ensemble

 

Nederlands Kamermuziek Ensemble

Marieke Vos│Klarinet
Maya Fridman│Cello
Ab Nieuwdorp│Verteller

‘Je moet erbij geweest zijn om het te geloven’

 

Het Nederlands Kamermuziek Ensemble

bestaat uit de unieke bezetting van klarinet, viool, cello en harp en werd opgericht in de lente van 2015. De leden van het ensemble: klarinettiste Marieke Vos, violiste Lisanne Soeterbroek, celliste Maya Fridman en harpiste Annemieke IJzerman vormen samen de kern van het ensemble. Daarnaast breiden zij regelmatig het ensemble uit door met gastmusici te spelen.

Het Nederlands Kamermuziek Ensemble heeft als doelstelling om op hoog niveau kamermuziek op een toegankelijke manier te brengen, een goede mix van bekend en minder bekend repertoire. Het ensemble is veelvuldig te horen en te zien op verschillende podia in binnen en buitenland. De afgelopen jaren speelden zij o.a. in Tivoli Vredenburg, bij Podium Witteman, op NPO Radio 4 en Brava TV. Inmiddels heeft het ensemble een breed repertoire opgebouwd voor deze bijzondere bezetting. De leden van het ensemble arrangeren zelf veel en daarnaast wordt er ook regelmatig voor hen gecomponeerd en gearrangeerd.

NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp is verbonden aan het ensemble als presentator en verteller. Hij tourt regelmatig met het ensemble mee en geeft inleidingen bij de concerten.

Het Nederlands Kamermuziek Ensemble speelt naast eigen producties ook regelmatig cross over projecten waarin zij samenwerken met dans en theater. Ook het creëren van nieuwe concepten en voorstellingen is een belangrijk aspect van hun identiteit. In de zomer van 2019 zal de derde editie plaatsvinden van een zomertour door Frankrijk met leden van het ensemble in samenwerking met componist Carlos Micháns.

 

Programma

Muziek en tekst wisselen elkaar af, raken elkaar kwijt en komen samen.

Met stukken van J.S. Bach, P. Vasks, R. Gliere en H. van Veen.
Het verhaal werd geschreven door Ab Nieuwdorp

Biografiën

Klarinettiste Marieke Vos (Amersfoort 1990) groeide op in een muzikaal gezin. Haar eerste klarinetlessen kreeg zij van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde kreeg zij les van klarinettist Jan Jansen in Rotterdam. Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer. Na haar studie in Amsterdam volgde ze les bij o.a. Sharon Kam in Hannover.

Marieke is klarinettiste en oprichtster van het Nederlands Kamermuziek Ensemble. Het ensemble is naast de concertpodia in binnen en buitenland regelmatig te horen op NPO Radio 4 en te zien op Brava TV en speelde live bij Podium Witteman op NPO 2. Daarnaast is zij zeer actief in verschillende kamermuziekformaties. Marieke is verbonden aan Harlekijn Holland – de onderneming van Herman van Veen, als artistiek leider van de kamermuziekserie en het Paltz Kamermuziekfestival in het Herman van Veen Art Center te Soest.

Maya Fridman (1989 Rusland), celliste. Op reeds jonge leeftijd trad Maya op bij verschillende radio- en televisieprogramma’s onder hoede van het Yuri Bashmet Foundation. Tijdens haar studie aan het staatsconservatorium in Moskou won zij ook de Eerste Prijs op het International Festival of Slavic Music.

In 2010 werd Maya toegelaten aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Dmitri Ferschtman. Op 10 Juni 2016 behaalde ze haar masterdiploma met de hoogste onderscheiding.

De afgelopen vijf jaar heeft Maya talloze keren opgetreden in Nederland, Duitsland en daarbuiten. Vanwege haar zeer brede muzikale interesses, heeft ze altijd een grote passie gehad voor improvisatie en diverse muziekstijlen. Al haar soloprogramma’s hebben een sterke emotionele impact op de luisteraar en bevatten werken van componisten van de afgelopen eeuw, maar ook compleet nieuwe werken van hedendaagse componisten. In 2013 ontving ze de prijs Beste Muzikant op de Grote Prijs van Nederland.

 

Ab Nieuwdorp is presentator op de klassieke muziekzender NPO radio 4.

Ab Nieuwdorp had van kinds af aan een grote liefde voor klassieke muziek. Op latere leeftijd studeerde hij tuba aan het Utrechts Concervatorium en Engels aan de Universiteit Utrecht. Hij deed zijn masters opleiding aan de Universiteit van Bristol waar hij studeerde en les gaf. Hij speelde daar ook in het symfonie orkest. Na zijn opleiding was hij werkzaam in het  middelbaar onderwijs.

In 2007 solliciteerde hij bij Radio 4. Na de interne opleiding bleef Nieuwdorp als enige over. Hij presenteerde eerst samen met Hans van den Boom het programma Licht op vier en vanaf 2015 is hij de vaste presentator van het programma De Klassieken.

(Bron Wikipedia)

 

Zondagmiddag 17 november

Locatie:
Morgensterkerk
Seinstraat 2
1223 DA Hilversum

Aanvang:
14:30 uur

Entree:
€ 17,50
CJP en donateurs € 12,50
Incl. programmaboekje
en consumptie in de
pauze

Kaartverkoop:
www.concertkoornsf.nl
of a/d zaal, pinnen
mogelijk of via tel.nr.:
035 685 60 49
vanaf 14:00 uur

Informatie:
www.concertkoornsf.nl

 

concertkoor NSF 17 11 19

 

 

Zaterdagavond 23 november

MCOLocatie:
MCO
Heuvellaan 33
Hilversum

Aanvang:
20:00 uur

Entree:
€ 26,00 incl.
Jongeren tot 18 jaar
€ 15,00 inclusief
programmaboekje

Kaartverkoop:
Via: via www.mco.nl of
(een uur voor aanvang van
het concert) verkrijgbaar bij
de balie van het MCO
(alleen pinnen) of via
www.toonkunsthilversum.nl

Informatie:
www.toonkunsthilversum.nl

 

Toonkunstkoor Hilversum 23 11 19

Het is met groot genoegen dat het Toonkunstkoor Hilversum een concert geeft in dit gebouw. De entourage garandeert een mooie avond uit voor het publiek met een goede akoestiek in de muziekzaal.

Medewerking aan dit concert wordt verleend door Henriette Feith sopraan, Emma Brown alt,
Arco Mandemaker tenor en Donald Bentvelsen bas.

De begeleiding wordt verzorgd door het Barokorkest Cappella Maria Barbara o.l.v. Henk van Zonneveld.
Het geheel staat onder de bezielende leiding van dirigent Nico Philipp Hovius.

Het Toonkunstkoor Hilversum is inmiddels meer dan 135 jaar onderdeel van de Hilversumse muziekwereld en heeft in die lange periode een repertoire opgebouwd van bekende en minder bekende koorwerken en oratoria. Het Requiem van Mozart, een alom geliefd en beroemd koorwerk, is ooit eerder uitgevoerd door het koor. Het was een lang gekoesterde wens van veel koorleden dit werk nogmaals uit te voeren. Om deze avond nog meer glans te geven wordt tevens de Cantate 182: Himmelskönig, sei willkommen van J.S.Bach uitgevoerd.

 

Zaterdagmiddag 23 november

Pauluskerk Baarn  

Bach Cantorij Baarn 23 11 2019

 

Zondagmiddag 24 november

vermeulen art galleryLocatie:
De Zodde 20
1231 MB Loosdrecht

Aanvang:
15:00 uur

Entree:
€ 15,00

Kaartverkoop:
reserveren:
info@vermeulenart.nl
of tel.: 035-5821730

Informatie:
www.vermeulenart.nl
 

GALERIECONCERTTrio Lataster

 

HET TRIO LATASTER

Ingrid Nissen hobo
Magrita Rondeel cello
Mariken Zandvliet piano

 

Spelen voor u muziek van de componisten: 


Poulenc│Debussy│Schumann│Corticelli│Massenet│Chandler│Casals

 

S.v.p. vooraf reserveren i.v.m. beperkt aantal plaatsen.

 

Zondagmiddag 24 november

Het Jagthuis Nederhorst den BergLocatie:
Het Jagthuis
Middenweg 88
Nederhorst den Berg
(Horstermeer)

Aanvang:
Zondagmiddag 15:30 uur

Entree:
€ 18,50
Tot 25 jr € 10,00

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
www.jagthuis.nl
of per e-mail:
stal@jagthuis.nl
of telefonisch:
0294 25 26 09

Info:
www.jagthuis.nl

 
 

Hartstocht van de Russische muziek in het Jagthuis

Maya Helena door Brendon Heinst 19

Zowel celliste Maya Fridman als pianiste Helena Basilova werden in Rusland geboren maar wonen beiden in Nederland. Studeerden hier ook, wonnen inmiddels vele prijzen en maakten prachtige cd’s. Hun hart verloren ze aan de kamermuziek en dat is te horen! In hun agenda’s staan veel optredens genoteerd en dat doen ze samen, maar ook solistisch of met hun trio. We zijn enorm blij dat op zondag 24 november een optreden in het Jagthuis geboekt staat. Op hun programma staan dan het bekende Fratres van Arvo Pärt, de Pohadka van Janacek, maar ook vier sprookjes van Medtner. Van de vader van de pianiste, componist Alexander Basilov, spelen zij een wiegenlied. Wanneer u uw nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen luistert u hier vast naar op youtube. Tenslotte krijgen we de intense cellosonate van Sjostakovitsj nog te horen. Kortom, een middag om naar uit te kijken. Maya Fridman kent u wellicht omdat zij vorig jaar de Dutch Classical Talent Award won. Helena Basilova is naast haar concertpraktijk docente aan het ArtEZ Conservatorium.

Programma

Arvo Pärt (1935) - Fratres    
Leos Janacek (1854-1928) - Pohadka (1923)                         
Nikolai Medtner (1880-1951) – Vier sprookjes
Alexander Basilov (1946-2007) - Cradle Song 
Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975) - Cello Sonate in d, op. 40 (1934)

Biografie musici

Maya Fridman en Helena Basilova zijn beide geboren in Rusland en verhuizen in hun jeugd naar Nederland.
Maya Fridman krijgt het eerste deel van haar opleiding in Rusland. Vanaf 2010 zet ze haar studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam bij Dmitri Ferschtman en ze voltooit deze met de aantekening cum laude. Maya houdt ervan om te experimenteren en treedt op in de meest uiteenlopende bezettingen. Een paar voorbeelden: optredens met pianist Daniël Kool, gitarist Harry Sacksioni, het Aeon Trio, het Noord Nederlands Toneel en solo in de bewerking voor muzikaal theater van de roman ‘de meester en Margarita’ van de Russische schrijver Bulgakov.
Ze heeft inmiddels drie cd’s uitgebracht die alle lovende kritieken krijgen. Zo wordt over haar laatste cd, een door haarzelf gemaakte bewerking van Prokofiev’s opera ‘De Vuurengel’, in Stereophile geschreven: ‘… the best chamber music I‘ve heard in 20 years’.
Ook Helena Basilova heeft inmiddels drie cd’s op haar naam staan. De eerste met pianomuziek van Janáček; de tweede met werken van Scriabin (deze werd in Moskou gepresenteerd op de herdenking van diens sterfdag 100 jaar geleden). De derde tenslotte ‘Rendez-vous Russe’ is een cd waarop zij met saxofoniste Eva van Grinsven speelt. Hiermee wint zij een Echo Klassik Award in 2017.
Helena treedt graag buiten de gebaande paden. Zo maakt ze programma‘s waarin pianomuziek gecombineerd wordt met dichtkunst, theater, filosofie en ‘visual arts’ en treedt ze op met jazzmusici. Haar laatste project is het opnemen van muziek gecomponeerd door haar vader Alexander Basilov. Eén van zijn werken staat ook op het programma in Het Jagthuis.

Maya Fridman - cello
Maya Fridman, geboren in Moskou, is een getalenteerde jonge artiest wonende in Nederland.
Al vanaf jonge leeftijd werd Maya erkend als muzikaal wonderkind en werd onder de hoede van de Yuri Bashmet Foundation genomen, waar ze meedeed aan tv- en radioprogramma's. Tijdens haar studie aan de Moscow State College of Music genoemd naar Alfred Schnittke, ontving ze de eerste prijs op het International Festival of Slavic Music, naast vele andere prestigieuze awards.
In 2010 werd Maya toegelaten op het Conservatorium van Amsterdam waar ze studeerde bij Dmitri Ferschtman. Hier ontving ze haar master-diploma op 10 juni 2016 met de hoogste waardering, cum laude.
In de afgelopen negen jaar trad Maya met grote regelmaat op op allerlei grote locaties in Europa, zoals het befaamde Koninklijke Concertgebouw van Amsterdam, Muziekgebouw aan 't IJ, TivoliVredenburg, de Vereeniging en nog veel meer. Met haar zeer brede muzikale interesse heeft ze altijd een passie gehad voor improvisatie en het spelen van diverse muzikale stijlen.
Al haar soloprogramma's hebben een sterke emotionele impact op het publiek en presenteren belangrijke werken van de vorige eeuw, alsmede compleet nieuwe werken van hedendaagse componisten. In 2013 ontving ze de prijs voor Best Muzikant bij de Grote Prijs van Nederland. Maya zette succesvolle samenwerkingen op, onder andere met Jyoti Verhoeff, Aeon Trio (Atzko Kohashi en Frans van der Hoeven), Tomoko Mukaiyama. In 2015 en 2016 sloot ze zich aan bij Harry Sacksioni op zijn Jubileum Tour 65 en speelde ze met bands als Faun en Cesair in binnen- en buitenland. Verder tourde ze met Asko|Schönberg K[h]AOS, Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni voor de producties Carroussel (2017), Salam (2018) en Brave New World 2.0 (2019).
Tijdens de Cello Biënnale 2016 speelde Maya de rol van Margarita in de muziektheater-bewerking van The Master and Margarita geregisseerd door Dagmar Slagmolen, waar ze samen met cellist Kian Soltani optrad.
In 2015 bracht ze haar debuutalbum The Invisible Link uit, met werken van Alfred Schnittke, Pēteris Vasks en Arvo Pärt, dat ze opnam samen met pianist Daniël Kool, en uitbracht onder het label TRPTK.
In 2017 bracht ze twee nieuwe albums uit: Elegy (met Atzko Kohashi en Frans van der Hoeven) en Red Velvet, een solo-album met werken van Karen Tanaka, César Lüttger, Gaspar Cassadó, Oswaldo Golijov, Louis Andriessen, Kaveh Vares en Alisa Apreleva. Beide albums ontvingen internationale lovende recensies, en Red Velvet ontving een Luister 10 award.
Haar nieuwste album bevat haar eigen arrangement van Prokofiev's opera De Vuurengel voor cello en piano, waaraan ze samenwerkte met pianist Artem Belogurov. De opname werd internationaal zeer positief ontvangen. "... het beste kamermuziekalbum dat ik in de afgelopen 20 jaar heb gehoord" door het Amerikaanse blad The Absolute Sound.
Maya is musician-in-residence bij Gaudeamus. In 2018 werd ze genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. In 2019 won ze de Dutch Classical Talent Award.

Helena Basilova - piano
Het boeiende werk van pianiste Helena Basilova omvat twee werelden: de uitgestrekte wereld van haar Russische afkomst en de hedendaagse wereld van moderne componisten en technologie. Geworteld in een diep begrip van traditie en interpretatie, werkt Basilova samen met componisten en artiesten over de hele wereld en is ze toegewijd aan het vinden van nieuwe interfaces tussen performer en publiek.
Het voortdurende verlangen naar alternatieven voor het bekende maakt dat Helena naar plaatsen gaat, mensen ziet en dingen uitprobeert - want daarin ligt de mogelijkheid om een nieuw inzicht, compositie, geluid of een manier om zichzelf uit te drukken te vinden.
Helena's onderzoek vertrekt altijd vanuit een grotere context. Het drijft haar om sidesteps te maken en verschillende aspecten te verbinden die uiteindelijk een rijk, muzikaal verhaal vormen. Haar nieuwste album is een eerbetoon aan fantasie, aan het onbekende en aan alles magisch in deze wereld. Het thema heeft Helena ertoe gebracht muziek te verzamelen van Medtner, Myaskovsky, Prokofiev, Janáček, Schnittke en Bagri. Elena Firsova droeg bij met een nieuwe compositie ‘A Fearful Fairy Tale’, waardoor het album die naam kreeg.
Helena is altijd nieuwsgierig en omarmt extra-muzikale aspecten die passen in de context van een bepaald programma. Net als Alexander Scriabin een eeuw geleden toen hij geluiden en kleuren combineerde. Helena ontwikkelde samen met de videokunstenaars van DEFRAME een visueel-muzikale uitvoering en presenteerde haar album in de Scriabin Museum Recital Hall in Moskou. De Nederlandse pers schreef: ‘Basilova vindt een bewonderenswaardig evenwicht tussen lyriek en monumentaliteit’ en ‘Een overtuigende pleitbezorging voor de muziek van Scriabin’.
Verdere samenwerkingen die lichtontwerp, bewegend beeld, geïmproviseerde muziek en poëzielezingen toevoegden, evolueerden naar haar concertserie in de Uilenburgsjoel Amsterdam, die een dynamische ruimte bood voor introspectie en experiment.
Helena is gefascineerd door de geluidstovenaars van weleer, waardoor hun instrumenten tot leven komen met poëzie, vrijheid en verbeelding. Als dochter van twee gerenommeerde Russische muzikanten, hebben mensen als Paderewski en Rosenthal, Bolet en Arrau haar nooit aflatende nieuwsgierigheid naar de kracht van expressie in geluid en de achtergrond van de muziek gevoed.
Op haar opname van pianowerken van Leoš Janáček schreef De Volkskrant: 'Ze blaast soms een frisse wind door de noten, maar vaker overheerst de juiste melancholie.' Het album met Eva van Grinsven genaamd 'Rendez-vous Russe', met transcripties voor saxofoon en piano van werken van Prokofjev, Scriabin en Rachmaninov, kreeg de prestigieuze Echo Klassik Award.
De connectie met traditie werd heel persoonlijk toen Helena de muziek van haar overleden vader Alexander Basilov ontdekte. Zijn persoonlijke geschiedenis trok een lijn van zijn leraren Alfred Schnittke en Lev Naumov helemaal terug naar de beroemde Russische pianoschool van Heinrich Neuhaus. Helena's opname en publicatie van Basilovs muziek kreeg internationale media-aandacht.
Tegelijkertijd brengt Helena een diepgaand besef van het 'nu' naar voren. Of het nu Rachmaninov is of een moderne componist: alle muziek is tot op zekere hoogte van de 21ste eeuw vanwege de tijd waarin het wordt gepresenteerd.
Helena laat muziek voor haar schrijven sinds haar zevende en voelt een natuurlijke band met hedendaagse muziek. Het is iets van een persoonlijke roeping om het publiek naar de meest interessante werken te leiden en samen nieuwe gebieden te verkennen. Helena trad onder meer op in Carnegie Hall (Weill Recital Hall, New York City), Hyogo Performing Arts Center (Japan), Rachmaninov Hall (Moskou), Concertgebouw Amsterdam en de NCPA in Mumbai.
De soulmates van Helena zijn de violiste Diamanda La Berge Dramm en celliste Maya Fridman, met wie ze regelmatig samenwerkt. Ze vormt een trio met Fridman en percussionist Konstantyn Napolov en gaf onlangs de Nederlandse première van David Lang's ‘Triple Concerto’ met dirigent Mathieu Herzog. Componisten zoals Aart Strootman, Meredi, Daniel Wohl en Christian Dieck hebben werken aan het trio gewijd.
Komende projecten omvatten een ruimtelijke-muzikale ervaring in een Berlijns hotel, de opname van Maxim Shalygin's 'Piano Preludes', solo-recitals en concerten met het eerder genoemde trio Basilova-Fridman-Napolov, evenals een John Cage-programma met violist Diamanda La Berge Dramm .
Helena Basilova heeft beurzen ontvangen van NYU, Nuffic, NFPK, Prins Bernard Cultuurfonds, Josepha Brouwer Scholarship Foundation. Ze speelt op een Steinway Grand Piano, haar ter beschikking gesteld door het Nationale Muziekinstrumenten Fonds. Sinds 2016 is Helena piano-docent aan het ArtEZ Conservatorium in Nederland.

 

 

Vrijdagavond 29 november

morgensterkerkLocatie:
Morgensterkerk
Seinstraat 2
1223 DA Hilversum

Aanvang:
20:15 uur

Entree:
€ 20,-
Incl. consumptie in de
pauze

Kaartverkoop:
via:
vrienden@seinconcerten.nl
of a/d zaal

Informatie:
www.seinconcerten.nl

 

Seinconcert De vijf jaargetijdensambeek Stotijn Eijsackers 500x400

 

Inleiding door Joop van Velzen
Voor aanvang van elk concert wordt er om 19:30 een inleiding gegeven door Joop van Velzen van 'Music in Life'
Deze inleiding is gratis toegankelijk en vindt plaats in de foyer beneden. www.musicinlife.nl

 

Bram van Sambeek - fagot
Rick Stotijn - contrabas
Hans Eijsackers - piano

 

Programma

Bottesini - Tutto che il mondo
Bottesini - Grand Duo
Tchaikovsky - 2 delen uit Jaargetijden op.37b
Schumann - Adagio en Allegro op. 70
Saint-Saëns - Sonata for bassoon & piano (1921)
Hagen - Harlem Nocturne
Led Zeppelin - Since I have been loving you
Piazzolla/Vivaldi - Estaciones/Stagioni

Alle drie hebben ze in voorgaande jaren afzonderlijk reeds bij de Seinconcerten opgetreden. Na recent een aantal keren samengespeeld te hebben, spraken de drie musici in verschillende bewoordingen uit, dat deze trio-concerten tot hun ‘ leukste’ muzikale ervaringen behoren en dat ze graag in de toekomst meer zouden willen samenspelen. Het is dan ook een genoegen om hen samen te zien en te horen musiceren: twee Nederlandse Muziekprijswinnaars laten horen dat hun instrumenten – fagot en contrabas – niet alleen uitstekende begeleidingsinstrumenten zijn, maar ook een solistische plek verdienen. En dat samen met een ervaren top begeleider als Hans Eijsackers! Drie instrumenten die in orkesten op grote afstand van elkaar spelen maar elkaar vandaag omhelzen en spelen onder het motto: bien étonnés de se trouver et jouer ensemble.

Het programma “Vijf Jaargetijden!” verraadt zuidelijk vuur, solistische hoogstandjes en jazz/rockbewerkingen.

 

http://bramvansambeek.com
https://www.rickstotijn.com
http://www.hanseijsackers.nl

 

 

 

 

Bestelling afhalen

Uitsluitend na afspraak, kunt U de bestelling bij ons afhalen.
Dit kan op werkdagen van 10:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Afspraak maken

U kunt ons bellen: 035-6248488 of 06-20085803.
Zijn wij er niet, spreek dan in en u wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

 

Vragen over onze producten

Kunt u iets niet vinden of heeft u vragen over onze producten bel, sms of mail ons.
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Hoe kunt u ons bereiken

map
Klik hier voor grotere kaart

Ons adres

Kometenstraat 64 (achterom)
1223 CL Hilversum

Tel.: 035 - 62 48 488
Mob.: 06 - 20 08 58 03
E-mail: muziekerije@gmail.com