• Muziekerije - online bladmuziek
  Muziekerije - online bladmuziek

  In onze webwinkel bieden wij u een uitgebreid assortiment bladmuziek, lesmethoden en boeken.
  Meer dan 100.000 titels kunnen wij uit voorraad of op zéér korte termijn leveren.

 • Muziekerije - Rieten en snaren
  Muziekerije - Rieten en snaren

  Wij kunnen veel  rieten, snaren en kleine accessoires uit voorraad leveren.
  Zowel online te bestellen als in de winkel voorradig.

 • Muziekerije - voor uw muziek accessoires
  Muziekerije - voor uw muziek accessoires

  Wij Bieden U allerlei accessoires op muziekgebied.
  Vraag vrijblijvend een prijsopgave.

Concertagenda januari 2020

Zondagmiddag 12 januari

MCOLocatie:
MCO
Heuvellaan 33
Hilversum

Aanvang:
Zondagmiddag 14:30 uur

Entree:
€ 20,00 incl.

Kaartverkoop:
Via: via www.mco.nl of
(een uur voor aanvang van
het concert) verkrijgbaar bij
de balie van het MCO
(alleen pinnen)

Informatie:
www.vegasstrings.nl

 
 

Vegas Strings concert 12 01 2019Vegas Strings Orchestra
Pieter van den Dolder, dirigent
Marco Bakker, bariton
Julia Philippens, viool
Jeroen Bik, tenor

Programma:

Afwisselend klassiek en jazz met bekende orkeststukken en aria’s
Dit spannende orkest is echt een aanrader om te gaan zien en te beluisteren!
U bent verzekerd van een romantisch en afwisselend programma waarin wordt samenwerkt met bariton Marco Bakker, tenor Jeroen Bik en violiste Julia Philippens (bekend als lid van Fuse en regelmatig te zien in Podium Witteman).

Het programma loopt zeer verrassend door elkaar. Zo kan het publiek na het geweldige duet uit de Parelvissers van Bizet gezongen door Marco Bakker en Jeroen Bik plotseling in de Jazz terechtkomen met Blue Rondo a la Turk van Brubeck, waarbij de fantastische solo gespeeld wordt Julia Philippens. Daarna wordt u ineens weer verrast door bijvoorbeeld een compositie van John Denver of muziek uit Riverdance.

Kijk ook op vegasstrings.nl

 

Zaterdagmiddag 18 januari

kapel zijaanzicht

Locatie:
de Kapel
's Gravelandseweg 144
1217 GA Hilversum

Aanvang:
Zaterdagmiddag 15:30 uur
Zaal open 15:00 uur

Entree:
€ 12.50
Kinderen gratis
Incl. consumptie na afloop
samen met de musici

Kaarten:
aan de zaal of
Reserveren via:
koster@dekapel.nu

Info:
www.muzinder.nl
 

Kapelconcertmuzinder

 

Muzinder 

 

Ecos de Sefarad

Mirjam Altena-Hoekzema│Fluit
Franka van Essen│Zang
Annette Kruisbrink│Gitaar

 

Een intiem concert waarin de echo's weerklinken van prachtige oorspronkelijke sefardische liederen, gezongen in de Judeo-Spaanse of Ladino taal, ontstaan in de middeleeuwen in Zuid-Spanje.

Sefardische liederen gaan over het Joodse leven van alle dag. Zo zijn er Spaans-Joodse ballades, religieuze liederen, bruiloftsliederen en liefdesliederen. Niet de harde strijd om het bestaan wordt bezongen, maar de verschillende levensfasen van de mens, van geboorte tot graf.

In de afgelopen eeuwen hebben veel componisten zich laten inspireren door de mondeling overgeleverde Ladino liederen waardoor de Sefardische muziek tot op de dag van vandaag levend blijft.

In het programma Ecos de Sefarad hoort u composities en arrangementen van o.a. Annette Kruisbrink, Sid Robinovitch, Manuel Valls en Andrew Zohn.

 

Mirjam Altena-Hoekzema studeerde fluit bij Jorge Caryevski aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.
Haar 2e fase (tegenwoordig Master) examen was volledig gericht op kamermuziek. Sinds haar afstuderen heeft zij als fluitiste meegewerkt aan de uitvoering van diverse kamermuziekprogramma’s.
Daarnaast soleerde zij in verschillende concerten voor fluit en orkest (o.a. Chaminade, Mozart, Cimarosa) en werkte mee aan meerdere cd-opnames.

Mirjam speelt tegenwoordig nog steeds graag in ensembleverband en is zodoende nauw betrokken bij de concertprogramma’s van Podiumkunst Muzinder waarmee ze zowel klassieke als hedendaags-klassieke, en zelfs speciaal voor haar altfluit gecomponeerde, muziek uitvoert in verschillende samenstellingen.

Ze geeft met veel plezier en enthousiasme fluitlessen in haar eigen studio in Dalfsen. Mirjam is geregeld betrokken bij de aansturing van projecten waarbij amateurmusici de gelegenheid krijgen om samen te spelen of te zingen.

Franka van Essen studeerde klassieke solozang 1e (Bachelor) en 2e (Master) fase, aan de ArtEZ Conservatoria te Zwolle en Arnhem bij Riekje Bakker en Elena Vink. In 2007 studeerde zij succesvol af waarna zij haar zangstudie vervolgde bij Jard van Nes. Momenteel wordt zij gecoacht door mezzosopraan Xenia Meijer.

Zij vertolkte rollen in verschillende opera-producties waaronder de Zauberflöte van Mozart en Dido & Aeneas van Purcell. Als alt-soliste was zij te horen bij diverse koren in de regio. Zo zong zij onder meer de altpartijen in het Requiem van Duruflé, Requiem van W.A. Mozart en Hohe Messe en Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Ook zong zij als soliste met o.a. het Twents kamerorkest Les Nuits d’Été van Hector Berlioz.

Franka is een veelzijdige zangeres, die de integere zeggingskracht van de stem graag verbindt met theatrale elementen. Zij is verbonden aan Podiumkunst Muzinder en verzorgt met dit collectief van musici concerten en klein muziektheater waarbij klassieke muziek -maar ook hedendaagse muziek van onder andere Annette Kruisbrink- de basis is van verschillende programma’s die rondom een thema of verhaal worden samengesteld.

Annette Kruisbrink studeerde gitaar en compositie aan het conservatorium van Zwolle en groeide uit tot één van de meest vooraanstaande hedendaagse gitaarcomponisten ter wereld. Met haar verrassende composities (inmiddels al meer dan 400!) won ze vele prijzen. Haar werk is dikwijls voorzien van een dosis humor en maatschappelijke betrokkenheid. Als gitarist trad ze op in o.a. Argentinië, Thailand en in diverse Europese landen en speelt ze in diverse kamermuziek ensembles zoals Het Anido Gitaarduo, Duo Kruisbrink & Van Essen, Trio Trobairitz en Ensemble Muzinder. Als docent is ze verbonden aan Gitaarschool Anido.

Annette is een veelgevraagd jurylid bij gitaar- en compositieconcoursen, is producer van 24 CD's met haar composities en schreef een groot aantal didactische werken en methodieken voor gitaar.

 

 

 

Bestelling afhalen

Uitsluitend na afspraak, kunt U de bestelling bij ons afhalen.
Dit kan op werkdagen van 10:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Afspraak maken

U kunt ons bellen: 035-6248488 of 06-20085803.
Zijn wij er niet, spreek dan in en u wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

 

Vragen over onze producten

Kunt u iets niet vinden of heeft u vragen over onze producten bel, sms of mail ons.
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Hoe kunt u ons bereiken

map
Klik hier voor grotere kaart

Ons adres

Kometenstraat 64 (achterom)
1223 CL Hilversum

Tel.: 035 - 62 48 488
Mob.: 06 - 20 08 58 03
E-mail: muziekerije@gmail.com